Avtomobilizem

Za prehitro vožnjo po novem možen zaseg avtomobila

Zurnal24 pred 1 dnevom
V Avstriji bodo s 1. marcem začela veljati strožja pravila za prehitre voznike. Tistim, ki bodo omejitev hitrosti prekoračili za najmanj 80 kilometrov na uro v naselju ali najmanj 90 kilometrov na uro zunaj naselja, bodo vozilo lahko zasegli in prodali… »

Sedli smo v najbolj vročo avtomobilsko novost te pomladi

Zurnal24 pred 4 dnevi
Na avtomobilskem salonu v Ženevi smo sedli v novi renault 5, najbolj vroč novi avtomobil na celotni prireditvi in morda tudi najbolj vročo električno avtomobilsko novost tega leta. Takšni so naši prvi vtisi. Renault je v Ženevi torej končno… »

Intervju: Obdavčitev parkirišč in vozil ter podražitve cestnin ne sodijo v NEPN

Zurnal24 pred 7 dnevi
Z novim predsednikom Sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije Alešem Margučem smo se pogovarjali o najbolj aktualnih tematikah, ki se dotikajo lastnike vozil v Sloveniji. Sekcija za osebna motorna vozila je za novega… »

Vsak dan jih ujamejo deset: "Pa saj se peljemo čisto blizu, le do trgovine …"

SiolNET pred 27 dnevi
Slovenski policisti vsak dan v povprečju ustavijo deset voznikov, ki svojih otrok ne prevažajo ustrezno zavarovanih. Najpogostejši izgovor? "Ah, saj se peljemo le do trgovine. Čisto blizu je." Ustrezna skrb za prevoz otrok v osebnih avtomobilih… »

Prepoznate avtomobil? Dva vrtljiva gumba in skoraj nič drugega. #foto

SiolNET pred 28 dnevi
Sprehod skozi 50 let volkswagen golfa nazorno pokaže, kako so se v pol stoletja spremenile armaturne plošče in kako se je postopno razvila današnja digitalna podpora infozabavnih vmesnikov. Foto: Volkswagen Avtomobili so v zadnjih 50 letih doživeli… »

Predserijski porsche na avtocesti: zavidljivi rezultati pred razkritjem

SiolNET pred 29 dnevi
Porsche je s predserijskim prenovljenim taycanom na avtocesti v ZDA dosegel zavidljive vrednosti pri dosegu in tudi učinkovitosti polnjenja. Porsche se pripravlja na razkritje prenovljenega taycana, kjer bodo pripravili tehnološko nadgradnjo vozila… »

Tesle v Sloveniji: razkrivamo realne podatke o “zdravju” baterij

SiolNET pred 29 dnevi
Podatki o degradaciji baterij iz konkretnih Teslinih avtomobilov, ki se vozijo po slovenskih cestah, so zanimivi, kažejo projekcije za življenjsko dobo baterije in tudi pomembno razliko med glavnima različicama litij-ionske baterije. Eno… »

Volvo se umika iz Polestarja, kaj sledi?

SiolNET pred 30 dnevi
Volvo ne bo več financiral razvoja svoje električne znamke avtomobilov Polestar, temveč bo sredstva raje namenil razvoju lastnih avtomobilov. Polestar je v Evropi pred dnevi začel prodajo novega modela polestar 4, toda uspešnost znamke električnih… »

Prodaja premijskih cveti: Slovenec za takega lani odštel 212 tisočakov

SiolNET pred 30 dnevi
Premijski trg novih avtomobilov v Sloveniji že za tretjino presega obseg prodaje iz let pred epidemijo covid-19, kar je nasprotje celotnega avtomobilskega trga. Vodilne štiri znamke, med katere tradicionalni proizvajalci zdaj uvrščajo tudi Teslo (in… »

Smrt junaka, ki je poskrbel za kultni in nepozabni prizor #video

SiolNET pred 31 dnevi
V 80. letu starosti je po kratki bolezni umrl nizozemski poslovnež in dirkač Jan de Rooy. V spomin se je vtisnil predvsem po nepozabni vožnji tovornjaka DAF na reliju Dakar, ko je prek afriške puščave peljal z več kot 200 kilometri na uro. De Rooy… »

Avtomobilizem, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem