Avtomobilizem

Bodo še zaostrili razmere? Podvojen dobiček in nova napoved.

SiolNET pred 2 dnevoma
Tesla je lani podvojila svoj dobiček iz leta 2021 in z vsakim avtomobilom zaslužila skoraj deset tisoč dolarjev. Medtem napovedujejo novo, za proizvodnjo še cenejšo platformo in večinoma samozadostnost pri proizvodnji nepogrešljivih baterij… »

Prihodnost, ki to ni: audi, ki se spremeni v "pickup"

SiolNET pred 3 dnevi
Audi razkriva še četrti futuristični koncept iz družine sphere. Po roadsterju Audi skysphere leta 2021, limuzini Audi grandsphere leta 2021 in prostorskem konceptu Audi urbansphere aprila 2022 se zdaj premierno predstavlja štirivratni SUV s… »

Vsi so presenečeni: kdo je komaj 53-letni šef Toyote?

SiolNET pred 3 dnevi
Kdo je Koji Sato, ki je pri komaj 53 letih prevzel vodenje Toyote, največjega proizvajalca avtomobilov na svetu in kaj njegovo imenovanje pomeni za prihodnost japonske znamke? Odločitev je presenetila domala vse japonske analitike. Akio Toyoda za… »

Uradne podrobnosti: Pečjak se širi na Severno Irsko

SiolNET pred 4 dnevi
Metron inštitut je na Severnem Irskem, ki je po brexitu odlično izhodišče za britanski trg, ta pa se je po letu 2030 zavezal električni avtomobilski prihodnosti, odprl podružnico svojega Metron Inštituta. Tja je poslal tudi svojo električno… »

Tina Maze ima novega: zgovorno o sebi kot voznici #video

SiolNET pred 5 dnevi
Kaj o sebi kot voznici pravi Tina Maze, ki bo vsaj eno leto vozila prenovljeni DS 7? Kako strpna je za volanom in ali, podobno kot mnogi odlični smučarji, tudi sama rada hitreje odpelje kakšno kombinacijo ovinkov? Foto: Gregor Pavšič V Slovenijo je… »

Voznik mora vedeti: zimska ura resnice, ki je katalogi ne razkrivajo

SiolNET pred 9 dnevi
Prodajni katalogi električnih avtomobilov pogosto preveč optimistično navajajo doseg po standardu WLTP, ki pa predvsem za zimske mesece ne razkriva vsaj od 20 do 30 odstotkov višje realne porabe in s tem manjšega dosega. Če avtomobil poleti prevozi… »

Najbolj simpatičen VW? Iz Ljubljane do Dunaja v eni uri. #video

SiolNET pred 10 dnevi
Da ne bo pomote, nismo se peljali na tisti pravi, avstrijski Dunaj, temveč le do slovenskega. Zato smo tja iz Ljubljane prispeli v le dobri uri ter pot do tja in nazaj opravili brez postanka za polnjenje. V rokah sem prvič imel Volkswagnov novi ID.buzz… »

Se je začelo? Po Tesli nove pocenitve, Mercedes minus 33 tisočakov.

SiolNET pred 11 dnevi
Lahko prvi potezi Tesle, ki je prejšnji teden z veliko pocenitvijo pretresla avtomobilske trge, sledijo tudi drugi? Na Kitajskem, največjem avtomobilskem trgu na svetu, sta Tesli s pocenitvami že sledila nemški Mercedes in kitajski Xpeng. Kitajske… »

K nam bo prišla digitalna vozniška, z B kategorijo bomo lahko vozili tudi ...

Zurnal24 pred 12 dnevi
Kmalu bodo sprejeta nova pravila, ki bodo tudi pri nas omogočila uvedbo e-vozniškega dovoljenja in višjo dovoljeno maso za B kategorijo, morda pa tudi dodatno prednost kode 125. Naša vlada obljublja, da z uvajanjem novosti ne bo odlašala. Evropska… »

Zmagoslavje nekaj pomeni tudi v Sloveniji: "To bomo izkoristili"

SiolNET pred 13 dnevi
Zmagovalec izbora Slovenski avto leta 2023 je postal peugeot 308, kar je tretji takšen naziv za znamko Peugeot. Leta 2002 je prvič ta laskavi naslov osvojil model 307, leta 2017 pa še športni terenec 3008. Kaj naziv slovenski avto leta pomeni za… »

Avtomobilizem, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem