Avtomobilizem

Kako si takoj poceniti račun za gorivo za do 20 odstotkov

Zurnal24 pred 4 dnevi
Ob istem številu prevoženih kilometrih. Po dostopnih podatkih agencije za okolje Slovenci za delovanje osebnih transportnih sredstev porabimo kar 12 odstotkov prihodkov povprečnega gospodinjstva. Ta številka v največji meri pomeni prav stroške za… »

Nova pametna letala: Američani bodo za njih odšteli rekordno vsoto

SiolNET pred 4 dnevi
Šesta generacija letal za ameriške letalske sile bi lahko močno presegla ceno današnjih letal. Kot je članom kongresa povedal Frank Kendall, sekretar ameriških letalskih sil, bi bila lahko cena za posamezno naročeno letalo več sto milijonov… »

Lobiranje pri EU: bodo avti pretežki za vozniško kategorijo B?

SiolNET pred 6 dnevi
Bentley je ob razkritju nove bentayge s podaljšano medosno razdaljo izpostavil vprašanja dviga največje dovoljene mase avtomobilov za vožnjo z izpitom kategorije B. Nekateri veliki športni terenci so namreč že presegli bruto maso treh ton. Bentley… »

Direktor Alpine: Slovenci lahko dobite avtomobilov, kolikor si jih zaželite

Zurnal24 pred 6 dnevi
Alpine je Renaultova znamka športnih vozil, s katerim želijo Francozi konkurirati v premijskem razredu. Na Žurnal24 smo se pogovarjali s komercialnim direktorjem znamke Regisom Fricottejem. Leta 2017 je Renault po dolgih desetletjih znova obudil slavno… »

Največji premiki? Teh pet znamk letos v Sloveniji izstopa.

SiolNET pred 6 dnevi
Prodaja novih avtomobilov je letos v prvi tretjini leta v Sloveniji upadla za več kot 19 odstotkov, kljub težavam z dobavami vodilna Volkswagen in Renault še naprej obvladujeta četrtino slovenskega avtomobilskega trga. Najbolj občutno so med… »

Jutri uradno v Münchnu: v Evropi nova znamka iz ZDA

SiolNET pred 7 dnevi
Ameriški Lucid Group bo v Evropi začel uradno prodajati svoj luksuzni električni avtomobil. V Münchnu zanj pripravljajo tudi prodajni salon, cene vozil pa bodo zelo zasoljene. Lucid Air je ameriško zagonsko podjetje, ki razvija luksuzne električne… »

Novi luksuzni SUV: z nemškim motorjem V8 proti "Nemcem"

SiolNET pred 7 dnevi
Range rover sport je z visokimi cenami in zelo dobro prodajo eden glavnih virov prihodkov za Jaguar Land Rover. Vrh ponudbe bosta priključnohibridna pogona, še mikavnejša pa bo različica s turbobencinskim motorjem V8. Ta bo stal več kot sto… »

Vprašanje Petrolu: zakaj je dizel v Sloveniji tako drag?

SiolNET pred 10 dnevi
Ob zadnjem občutnem dvigu cen pogonskih goriv v Sloveniji, ko so se sprostile regulirane državne cene, so se številni spraševali, zakaj je pri nas dizelsko gorivo dražje kot bencin. Podobna slika je tudi v drugih državah, kjer je dizel dražji kot… »

Vprašanja za Fraport: zakaj sta le dve "vojni" državi slabši od Slovenije?

SiolNET pred 13 dnevi
Slovenija je v Evropi na repu držav po okrevanju letalskega prometa, a upravitelji osrednjega brniškega letališča poudarjajo specifičnost slovenskega letalskega prostora in so z napovedmi za letošnje leto kljub temu zadovoljni. Prek Brnika bo letos… »

Gorivo v Sloveniji in čez mejo, pritožbe tudi iz AMZS

SiolNET pred 14 dnevi
V primerjavi s sosednimi državami ima Slovenija trenutno poceni bencinsko in drago dizelsko gorivo. Zelo majhne so tudi razlike med različnimi domačimi ponudniki goriv. Najcenejši liter bencinskega 95-oktanskega goriva je včeraj v Ljubljani znašal… »

Avtomobilizem, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem