Avtomobilizem

Nora investicija Mercedesa: do 2030 želijo velike spremembe

SiolNET pred 1 dnevom
Nemški Daimler bo do leta 2030 v razvoj lastne ponudbe električnih avtomobilov in proizvodnje baterij namenil vrtoglavih 40 milijard evrov. Prvi cilj je ujeti v elektromobilnosti vodilno Teslo, nato razviti še lastne platforme in v Evropi odpreti vsaj… »

Nadomestni avto? V teoriji da, v praksi težje.

SiolNET pred 3 dnevi
Pred dnevi je v naš spletni nabiralnik prišlo pismo bralca, ki je negodoval nad težavami za pridobitev nadomestnega avtomobila, medtem ko je bil njegov avtomobil na uradnem servisu. Kljub plačanemu polnemu kasku z nadomestnim avtom do njega ni… »

Uradno: poslavlja se najmanjši audi #foto

SiolNET pred 4 dnevi
Norija za športnimi terenci še vedno ne pojenja, zato se v zadnjih letih močno zmanjšuje prodaja običajnih kombilimuzin in limuzin. Še bolj na škrge dihajo najmanjši modeli, kjer so stroški razvoja in večje število obvezno vgrajenih… »

Trije Avstrijci, ki želijo pisati avtomobilsko revolucijo

SiolNET pred 7 dnevi
Trije brati Kreisel so v Zgornji Avstriji pred devetimi leti predelali svoj prvi električni avtomobil. Pozneje so to dvakrat storili tudi za Arnolda Schwarzeneggerja in si kot prodorni ter razvojno usmerjeni startup pridobili mednarodno pozornost. Ob… »

Bencinski in dizelski motorji le še 14 let? To bo predlog Evrope.

SiolNET pred 11 dnevi
Evropska komisija bo predvidoma jutri predlagala sveženj ukrepov za nižanje toplogrednih izpustov iz prometnega sektorja. Do leta 2035 bi radi odpravili neposredne izpuste CO2 pri novih avtomobilih, kar bi pomenilo le še 14 let prodaje klasičnih… »

Silovito trčenje: hitri vlak in ujeti avtomobil #video

SiolNET pred 12 dnevi
Neprevidna voznica je v Luksemburgu nepravilno zapeljala prek železniških tirov in to v trenutku, ko so se zapornice ravno zapirale. Tik pred silovitim trkom se je umaknila na varno. Zgornji posnetek je dober opomin, zakaj je treba vedno spoštovati… »

Trkanje na vest: pogled na izmaličene kombije pove vse #video

SiolNET pred 17 dnevi
Na avtocestnem postajališču med Valenceom in Avignonom v Franciji je zanimiv prikaz prometne preventive. Ta izpostavlja nevarnost utrujenosti za volanom, prav tako pa naletov v delovna vozila službe za upravljanje francoskih avtocest. Zbor izmaličenih… »

Kako učinkovito ukrepati ob trčenju v poletni gneči?

SiolNET pred 18 dnevi
Nesreča na žalost nikoli ne počiva, še posebno ne v vročih poletnih dneh, ko se vijejo kolone dopustnikov proti morju. Med njimi so številni tujci, ki so na poti že lepo število ur, kar pogosto neugodno vpliva na sposobnosti voznikov, ki so zaradi… »

"Mr. Bean" in njegova avto zbirka: težko je najti boljšo

SiolNET pred 21 dnevi
Načrt Rowan Atkinsona poznanega po filmskih vlogah v filmih Gospod Bean, Johnny English in Črni Gad je bil sila preprost - postati uspešen igralec, zaslužiti veliko denarja in ustvariti velikansko zbirko avtomobilov. Načrt je uspel, njegova… »

Trenutek, ko je počilo: sledil je izjemen povratek #video

SiolNET pred 21 dnevi
Tik pred odhodom na aprilski reli za svetovno prvenstvo na Hrvaškem je ob koncu testiranja slovenskega državnega podprvaka Aleša Zrinskega močno počilo. Namesto nastopa v svetovni eliti je dobil razbit dirkalnik in zlomljeno ključnico ter rebro. To… »

Avtomobilizem, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem