Gospodarstvo

Ključ do uspeha je skupni nastop Slovenije in Hrvaške na svetovnih trgih

Finance.si pred 2 dnevoma
Intervju: Saša Muminović, predsednik SLO CRO Poslovnega kluba SLO CRO Poslovni klub slovenskih in hrvaških gospodarstvenikov je neprofitno društvo, ki že 19 let utrjuje in spodbuja gospodarske odnose med Slovenijo in Hrvaško, tako da povezuje… »

Novih deset milijonov evrov spodbud za zeleno elektriko

Finance.si pred 8 dnevi
Na Agenciji za energijo so proizvajalce elektrike iz obnovljivih virov in soproizvodnih naprav pozvali k prijavi na javni poziv za vstop v podporno shemo.… »

Padel predlog zakona o DDV, vprašljiva tudi davčna reforma

Finance.si pred 8 dnevi
Zaradi padca zakona bomo račune v digitalni dobi še morali obvezno dobivati v papirni obliki, prav tako bodo podjetja polno obdavčena za nakupe električnih avtomobilov… »

Povečano število komarjev

Mladina pred 9 dnevi
Ljubljanska občina bo letos na nekaterih javnih površinah poskusno testirala sredstvo aqvatain. V letošnjem letu mnogi opažajo povečano število komarjev, čemur pritrjujejo tudi biologi. Po besedah Tomija Trilarja iz Prirodoslovnega muzeja je več… »

Nov korak k podnebni nevtralnosti Slovenije

Spodnje Podravje pred 10 dnevi
Državni zbor Republike Slovenije je danes sprejel Resolucijo o dolgoročni podnebni strategiji Slovenije do leta 2050. Slovenija si s strategijo zastavlja jasen cilj, da do leta 2050 doseže neto ničelne emisije oziroma podnebno nevtralnost. 🇸🇮 s… »

Vstopnica v svet službenih vozil

Finance.si pred 11 dnevi
Kandidat za službeni avto leta 2021: dacia sandero Romunska Dacia v lasti Renaulta je predstavila že tretjo generacijo družine logan/sandero. Ta ima znova skupen oblikovalski jezik, med modeloma sandero in stepway je zdaj več razlik, logan pa ima… »

Komisija izboljšala gospodarsko napoved za Slovenijo

Delo pred 16 dnevi
Za letos nam napoveduje 5,7, za prihodnje leto pa petodstotno gospodarsko rast, okrevanje naj bi poganjali zasebna potrošnja, investicije in izvoz. Odboj v evropskem gospodarstvu bo hitrejši od prejšnjih pričakovanj, gospodarsko rast pa bodo poganjali… »

Junija nov padec števila brezposelnih

Dnevnik pred 18 dnevi
Konec junija je bilo v evidenci brezposelnih registriranih 71.094 oseb, kar je 5,4 odstotka manj kot maja in 20,5 odstotka manj kot junija lani, so danes objavili na Zavodu RS za zaposlovanje. Brezposelnost se je zmanjšala po vsej državi. Delodajalci so… »

EBRD lahko prispeva k digitalizaciji malih in srednjih podjetij

Delo pred 20 dnevi
S predsednico EBRD Odile Renaud Basso o zelenih in digitalnih prioritetah banke, pomoči podjetjem in drugih njihovih načrtih v Sloveniji. V intervjuju preberite: Odile Renaud Basso je prva ženska predsednica Evropske banke za obnovo in razvoj (EBRD)… »

Sanacije in krize so Sloveniji odnesle bogastvo

Delo pred 20 dnevi
Nekoč je država v nakupe državnega dolga spodbujala državljane, zdaj je skoraj v celoti odvisna od tujih vlagateljev. V nadaljevanju preberite: Slovenija je prejšnji teden prvič izdala tako imenovane trajnostne obveznice, s čimer se je vrnila k… »

Gospodarstvo, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem