Gospodarstvo

Sedanja inflacija je po oceni Banke Slovenije zgolj začasne narave

Dnevnik pred 1 dnevom
Inflacija v Sloveniji znaša na medletni ravni 2,7 odstotka, v območju evra pa 3,4 odstotka, s čimer že močno presega 2-odstotni cilj Evropske centralne banke. Strokovnjaki ocenjujejo, da se bo inflacija po postopni krepitvi do konca letošnjega leta… »

Slovenska inovativnost: ceno elektrike napovedujejo z uporabo satelitskih slik

Finance.si pred 4 dnevi
V GEN-I so razvili orodje, ki iz satelitskih slik izloči podatek o višini vode za rezervoarji hidroelektrarn na Balkanu. Podatke uporabljajo pri napovedi tržnih cen električne energije.… »

Elektro Celje in Elektro Gorenjska pod streho skupine HSE

Dnevnik pred 5 dnevi
Holding Slovenske elektrarne (HSE), največji slovenski proizvajalec električne energije iz obnovljivih virov, je z nakupom 51-odstotnega deleža družbe ECE, v katero sta se združili družbi Elektro Celje in Elektro Gorenjska, tudi uradno vstopil na… »

HSE na vročem maloprodajnem trgu elektrike

Delo pred 6 dnevi
Holding Slovenske elektrarne je od Elektra Celje in Elektra Gorenjska odkupil 51-odstotni delež družbe ECE. S podpisom pogodbe o prodaji 37,9-odstotnega deleža podjetja Elektro Celje in 13,1-odstotnega deleža podjetja Elektro Gorenjska v družbi ECE… »

Slovenija z najvišjim odstotkom rasti zaposlenosti v EU v primerjavi s prvim četrtletjem

Nova 24TV pred 6 dnevi
Foto: STA/Vlada RS V Evropski uniji je stopnja zaposlenosti ljudi, starih od 20 do 64 let, v drugem četrtletju leta 2021 znašala 72,8 odstotka, kar pomeni povečanje za 0,7 odstotka v primerjavi s prvim četrtletjem letošnjega leta. Kot lahko vidimo… »

"Pri nas ljudi ne odpuščamo … To se ne zgodi."

RTV Slovenija pred 9 dnevi
Tone Strnad prostodušno govori o trgovskem in farmacevtskem poslu, ne brani se niti refleksije o družbenih in političnih razmerah. Prepričan je, da ima njegovo podjetje veliko prednost v ljudeh, ki jih zaposluje. Tone Strnad je pred 32 leti pustil… »

Deset članic zahteva, da EU uvrsti jedrsko energijo med zelene vire

Finance.si pred 9 dnevi
Francija, Slovenija in še osem držav članic je pozvalo evropsko komisijo, da uvrsti jedrsko energijo med nizkoogljične vire, ki bodo omogočili podnebno nevtralnost.… »

Fiskalni svet: vlada ne razume proticiklične fiskalne politike

Necenzurirano pred 12 dnevi
V Fiskalnem svetu so izdali kritično mnenje o predlaganem okviru za pripravo državnih proračunov za leto 2021. Po mnenju Fiskalnega sveta predlog, ki omogoča izogib fiskalnemu pravilu in tako dodatno zadolževanje, predstavlja “nadaljevanje… »

V Sloveniji septembra znova upad brezposelnosti

Primorske pred 15 dnevi
Brezposelnost v Sloveniji se še naprej zmanjšuje, osmi mesec zapored. Na Zavodu RS za zaposlovanje je bilo konec septembra registriranih 66.122 brezposelnih, kar je 4,6 odstotka manj kot avgusta in 21,1 odstotka manj kot septembra lani. Brezposelnost se… »

Prihranite čas in denar

Finance.si pred 20 dnevi
Hiter življenjski tempo, ki ga narekuje vsakdan, od nas zahteva dobro organizacijo, da lahko učinkovito opravimo vse delovne obveznosti in imamo hkrati nekaj časa tudi za zabavo. Da bosta delo in zabava na dosegu roke, je poskrbel težko pričakovani… »

Gospodarstvo, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem