Gospodarstvo

Petrol za letos načrtuje rekordne prihodke

Nova 24TV pred 1 dnevom
Petrol (Foto: STA) Skupina Petrol letos načrtuje rekordnih 10,2 milijarde evrov prihodkov od prodaje, čisti dobiček pa naj bi se ustavil pri 117,1 milijona evrov, izhaja iz poslovnega načrta podjetja. “Čeprav je pred nami zahtevno leto zaradi… »

Pozor, velika zakonska novost pri rabljenih avtih

Zurnal24 pred 3 dnevi
Ste ravno kupili ali nameravate kupiti rabljen avto? Garancije za rabljene avte ni več, zato pa se bistveno podaljšuje časovno okno, ko mora večje okvare na rabljenem avtu odpraviti prodajalec. S 26. januarjem je začel veljati novi zakon o varstvu… »

Krka lani z rekordnimi prihodki in dobičkom. Kakšna bi lahko bila dividenda?

Finance.si pred 3 dnevi
Jože Colarič, predsednik Krkine uprave: »Verjamem, da bodo delničarji zadovoljni tako z rezultati kot z dividendo.« Novomeška Krka je na ravni skupine lani ustvarila 1,717 milijarde evrov prihodkov (10-odstotna rast glede na leto 2021) in 361,1… »

Skrčen dobiček, a cene omogočajo naložbe

Delo pred 4 dnevi
V Gen energiji tako kot lani pozivajo podjetja k čimprejšnjemu zakupu elektrike za 2024, cene so ugodne. V nadaljevanju preberite: Skupina Gen je lani ustvarila 4,1 milijarde evrov prihodkov, potem ko jih je predlanskim približno 3,5 milijarde evrov… »

Banka Slovenije: Obseg novih stanovanjskih posojil se je močno zmanjšal

Finance.si pred 5 dnevi
Oktobra in novembra mesečni prirast stanovanjskih posojil za polovico manjši kot leto dni pred tem… »

V Ljubljani od danes še tri ambulante za paciente brez zdravnika

Mladina pred 5 dnevi
Po napovedih se bo v tem tednu odprla še ena tovrstna ambulanta, in sicer v enoti Center. Potem ko so v Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana v prejšnjem tednu v enoti Rudnik odprli prvi ambulanti za posameznike brez izbranega osebnega zdravnika, sta danes… »

Na poti v gospodarski kolaps

Nova 24TV pred 7 dnevi
Minister za delo Luka Mesec in premier Robert Golob (Foto: STA) Slovenija bo v začetku leta doživela največji nominalni skok minimalne plače v tem tisočletju. Po napovedih ministra Luke Mesca se bo že januarska povečala za okoli 100 evrov neto… »

Še eno slovensko energetsko podjetje ob rekordnih prihodkih ustvarilo izgubo

SiolNET pred 8 dnevi
Skupina Petrol je po preliminarni nerevidirani oceni lani ustvarila rekordnih 9,4 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 56 odstotkov nad načrtom. Predlani so ti znašali nekaj manj kot pet milijard evrov. Za leto 2022 je skupina načrtovala 158,3… »

Boruta Jamnika bo zamenjal Matej Golob Matzele

Delo pred 8 dnevi
Golob Matzele bo vodenje zavarovalnice prevzel po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor. Nadzorni svet Modre zavarovalnice je za novega predsednika uprave imenoval Mateja Goloba Matzeleja. Na čelu upravljavca pokojninskih skladov javnih… »

Tovarna Šumi zaradi varčevalnih ukrepov začasno ustavila proizvodnjo

Delo pred 11 dnevi
Tovarna Šumi je v luči varčevalnih ukrepov zaradi visokih cen energentov 1. januarja začasno ustavila proizvodnjo bonbonov in žvečilnih gumijev v Krškem, so za portal Siol potrdili v Žitu. Zdaj v tovarni izvajajo čiščenje in remont strojev, kar… »

Gospodarstvo, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem