Gospodarstvo

EU krepi nadzor nad oddajanjem stanovanj turistom, stroge omejitve napoveduje tudi Slovenija. Je to začetek konca Airbnbja pri…

Finance.si pred 10 urami
Evropski poslanci so potrdili novo uredbo o zbiranju in izmenjavi podatkov glede kratkoročnega najema; potrditi jo mora še svet EU; tudi na gospodarskem ministrstvu snujejo omejitve v Sloveniji… »

Pozor! To bodo najbolj preverjale glavne inšpekcije za podjetja

Finance.si pred 17 urami
Pregled načrtovanih nadzorov davčnih in carinskih inšpektorjev, pa tudi delovnih, tržnih, meroslovnih in gradbenih; morebiten nadzor nad splošnimi pogoji telekomunikacijskih operaterjev in indeksacijo cen bi lahko vendarle opravil tudi AKOS… »

Kibernetski kriminal ne pozna meja, obramba pa potrebuje kakovostne informacije

Finance.si pred 18 urami
Več glav več ve, tudi na področju kibernetske varnosti, o kateri smo se pogovarjali s Thomasom Snorom, direktorjem sektorja kibernetske varnosti v podjetju A1 Digital, in Primožem Klasincem, vodjo oddelka za IT-storitve v A1 Slovenija Gospod Snor… »

(Reportaža) Kitajski avti, ki bodo v Evropi snubili kupce BMW, Audija, Mercedes-Benza in Tesle

Finance.si pred 18 urami
Avtomobilska Ženeva, vsaj del dvorane sejmišča Palexpo, bo do konca tedna podobna avtomobilskemu salonu v Šanghaju, saj so jo s prestižnimi avtomobili zasedli manj znani kitajski proizvajalci.… »

Bolnišnica Novo mesto z več dela do petih milijonov evrov presežka

Finance.si pred 14 urami
V letu 2023 so delali več in prihodke povečali bolj, kot so zrasli stroški. A dobrega dela v zdajšnjem sistemu ni mogoče nagraditi. Zakaj se vlada s sindikati v zdravstvu ne pogovarja o tem?… »

Novi volkswagen, ki je v hipu postal klasičen

Finance.si pred 16 urami
Volkswagen T-cross je na trgu v prvi generaciji, pravkar je doživel prenovo, pa je že tako običajen in tradicionalen, da si znamke ne znamo predstavljati brez njega. Najcenejši stane 21 tisoč, najzanimivejši pa 23.500 evrov.… »

(Foto) Vse bolj redka in vse manj igriva ženevska dekleta

Finance.si pred 16 urami
V avtomobilski Ženevi se je zgodilo marsikaj, a le malo dobrega. Del avtosalona, ki od leta 2020 hitro ugaša na obroke, so tudi dekleta, ki krasijo pločevinaste novosti. Ker je teh manj, je manj tudi deklet.… »

Klančar žerjavi: »Najeti ali kupiti gradbeni žerjav?«

Finance.si pred 20 urami
Potrebe po gradbenih žerjavih različni uporabniki rešujejo različno. Nekateri žerjave najemajo, drugi jih kupijo, tretji pa kombinirajo. Poglejmo, kakšne so prednosti in slabosti najema in nakupa gradbenega žerjava. Prednosti Slabosti Prednosti… »

Letna inflacija februarja 3,4-odstotna

Dnevnik pred 1 dnevom
Februarja se je letna inflacija malenkost okrepila. Cene življenjskih potrebščin so se v medletni primerjavi zvišale za 3,4 odstotka, kar je 0,1 odstotne točke več kot januarja. V mesečni primerjavi so se cene zvišale za 0,8 odstotka, tokrat… »

Spustimo UI v šolski sistem

Finance.si pred 1 dnevom
Otroci in učitelji potrebujejo le spodbudo, dovoljenje, brez tveganj, brez stroškov, da UI uporabljajo eno uro na teden eno polletje in prvi na svetu bomo imeli najsodobneje izobražene otroke.… »

Gospodarstvo, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem