Gospodarstvo

Terra luna in konec nekega obdobja v kriptosvetu

Finance.si pred 2 dnevoma
Stabilni kovanci so bili zadnji dve leti ena bolj obetavnih aplikacij kriptosveta v vsakodnevnem življenju, a še posebej ti zadnji dogodki so razgalili njihove pomanjkljivosti in poudarili potrebo po regulaciji.… »

Že tretji poskus nabave zdravil za lekarne. Kaj je sporno?

Finance.si pred 7 dnevi
Javne lekarne bi zadržale 95 odstotkov obračunanih popustov pri nabavi zdravil na recept, končnemu plačniku zdravil – ZZZS – pa bi šlo le pet odstotkov popustov… »

Vrednost uvoza in izvoza v prvem četrtletju presegla 10 milijard evrov

Nova 24TV pred 12 dnevi
Luka Koper (foto: sta) Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o izvozu in uvozu v prvem četrtletju 2022, ki kažejo, da je vrednost obojega že presegla 10 milijard evrov. Marca je izvoz znašal 4,4 milijarde evrov, uvoz pa 5 milijard… »

“Shranite si to fotografijo, tako dobro ne bo več”

Nova 24TV pred 13 dnevi
Foto: Pixabay Slovenija je imela nadpovprečno visoko gospodarsko rast, zgodovinsko najvišjo zaposlenost in kljub temu podpovprečno inflacijo. Izredno nizko stopnjo inflacije je beležila še prejšnji mesec, vendar so se številke z aprilom usmerile v… »

Društvo novinarjev: Razmere za novinarstvo v Sloveniji slabe

Slovenske novice pred 14 dnevi
Slovenska svoboda medijev je namreč samo v primerjavi z letom prej zdrsnila za 18 mest in se uvrstila v kategorijo »problematičnih« držav. Društvo novinarjev Slovenije (DNS) je ob današnjem mednarodnem dnevu svobode medijev čestitalo novinarjem… »

Na globalnem trgu zmanjkuje dolarjev, tečaj strmo gor

Finance.si pred 15 dnevi
Dolarska suša na medbančnem trgu je poleg evra, jena, franka, funta in drugih valut zdaj udarila še po juanu. Likvidnostne razmere na globalnem medbančnem trgu se še zaostrujejo. Pomanjkanje ustreznih količin ameriških dolarjev, ki so v svetovni… »

50 litrov 95-oktanskega bencina še včeraj 75 evrov, danes med 80 in 85 evrov

Dnevnik pred 18 dnevi
Cene naftnih derivatov so se danes, v skladu s pričakovanji, na bencinskih servisih v Sloveniji dvignile. Na bencinskih servisih Petrola zunaj avtocest je treba za liter 95-oktanskega bencina odšteti 1,617 evra, za liter dizla pa 1,817 evra. OMV… »

Inflacija aprila spet s pospeškom

Primorske pred 18 dnevi
Cene življenjskih potrebščin so se aprila na letni ravni zvišale za 6,9 odstotka, kar je 1,5 odstotne točke več kot v marcu. Na mesečni ravni so se po marčnem 1,1-odstotnem padcu tokrat dvignile za 2,6 odstotka. K inflaciji so največ prispevale… »

Analiza Banke Slovenije: Slovensko gospodarstvo je okrevalo bolje od evrskega območja

Nova 24TV pred 21 dnevi
Foto: STA Banka Slovenije je v svojem Polletnem pregledu gospodarskih in finančnih gibanj glede na svoje gospodarske in finančne analize zaključila in zapisala, da je bilo slovensko gospodarstvo v pandemiji močno prizadeto, vendar manj od povprečja… »

Rusija ustavila plin Poljski in Bolgariji

Finance.si pred 22 dnevi
Rusija je Poljski in Bolgariji sporočila, da ne bo plina, če ga ne plačajo v rubljih, dobava se je res že ustavila Ruski Gazprom je sporočil, da je Poljski in Bolgariji ustavil dobavo plina, dokler ga ne začneta plačevati v rubljih, poročajo tuji… »

Gospodarstvo, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem