Gospodarstvo

Se normiranim espejem splača odpreti normirani d. o. o.?

Finance.si pred 2 dnevoma
Bo zaradi višjih davkov pri normiranih espejih več normiranih d. o. o., kjer obdavčitev ostaja nespremenjena? Kaj pri normiranih d. o. o. preverja Furs? Prihodnje leto bodo po načrtu vlade Roberta Goloba normirani s. p. obdavčeni več. To pomeni, da… »

Inflacija na letni ravni 10-odstotna, avgusta na mesečni ravni deflacija

RTV Slovenija pred 4 dnevi
Septembra je bila na letni ravni 10-odstotna inflacija, kar je eno odstotno točko manj kot avgusta. K rasti cen so največ prispevale višje cene hrane. Na mesečni ravni je bila 0,9-odstotna deflacija, na to je najbolj vplivala pocenitev elektrike… »

SŽ končale prvo fazo prenove voznega parka

Dnevnik pred 4 dnevi
Slovenske železnice so danes prevzele še zadnjega od 52 novih Stadlerjevih vlakov, s čimer so zaključile prvo fazo prenove voznega parka. Generalni direktor Dušan Mes je ob tem izpostavil nove nakupe, s katerimi bo na železnicah do konca leta 2024… »

Iz Rusije v iskanje novih trgov in prevzemnih tarč

Delo pred 5 dnevi
Skupina S&T Iskratel, v katero sta se letos septembra združila Iskratel in S&T, bo letos ustvarila za več kot 150 milijonov evrov prihodkov. V nadaljevanju preberite: Skupina S&T Iskratel, v katero sta se letos septembra združila Iskratel in S&T, bo… »

Zgrešena politika z energetsko preskrbo: Zakaj nas je Kumrove napovedi o drugem bloku NEK lahko strah

Nova 24TV pred 6 dnevi
Minister za infrastrukturo Bojan Kumer je napovedal slabe čase s preskrbo z električno energijo. (Foto: STA) “Sončna energija sami po sebi ne more zagotoviti zanesljive oskrbe Slovenije z električno energijo. Potrebovali bi še močne pasovne… »

Kranjski projekt, ki prinaša preboj pri trajnostni mobilnosti: souporaba občinskih e-avtov

Finance.si pred 9 dnevi
V Kranju so skoraj vsa občinska vozila zamenjali z električnimi in uvedli souporabo e-avtov v občinskih ustanovah. Vozila bodo polnili z elektriko iz mestnih fotovoltaik V Kranju so se v povezavi s trajnostjo lotili treh področij: trajnostne… »

(intervju) Uradniki pišejo uredbe, odločbe, razmišljajo … Ljudje pa so izgubili voljo do ločevanja odpadkov

Finance.si pred 10 dnevi
Ljudje izgubljajo zanimanje za ločevanje odpadkov, ker gledajo kupe nepobrane embalaže, ki jo čez čas sežgejo s ščurki in glodavci vred, so ugotavljali komunalci. O reševanju težav z odpadno embalažo, sežigu odpadkov in blata iz čistilnih… »

Novi mitsubishi ASX: ni napaka, res je podoben znancu z naših cest

Finance.si pred 11 dnevi
Mitsubishi je z novim ASX nadomestil prejšnji model, ki ni bil oblikovno najbližje evropskim kupcem. A številni bodo ob pogledu na novega ASX malce zmedeno ugotavljali, da so ta avtomobil nekje že videli. In imeli bodo še kako prav. Gre za prijem, ki… »

Delodajalci v primežu energetike in sindikatov

Finance.si pred 11 dnevi
Gospodarske napovedi niso ugodne, pred nami je zima in sprašujemo se, koliko delovnih mest bo ogroženih zaradi energetske krize. Ob podivjanih cenah energentov in surovin, motnjah v dobavnih verigah, slabem gospodarskem razpoloženju in napovedih krize… »

Na koga se zanašate za reševanje IT-težav?

Finance.si pred 16 dnevi
V času, ko vedno večji del naših poslovnih življenj poteka digitalno, je nujno, da podjetja poskrbijo tudi za svoj IT. V večjih podjetjih se z IT-izzivi ukvarjajo notranji sodelavci, medtem ko se številna mala in srednja podjetja odločijo… »

Gospodarstvo, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem