Pečena gomoljasta zelenjava
RTV Slovenija 05.01.2023 | Boštjan Palčič (oddaja Dobro
Sestavine: 4–6 krompirjev, 2 čebuli, 1 korenček, 1 rdeča pesa, 1 koleraba, 1 črna redkev, 1 manjši gomolj zelene, 3 žlice olja, sol, 5 strokov česna, suha zeliščna mešanica.
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Korenček očistimo in narežemo na večje kose in stresemo v skledo. Kolerabico, črno redkev in zeleno olupimo, narežemo na večje kose in stresemo h korenčku. Zeliščno mešanico pripravimo po svojem okusu ali pa uporabimo suha provansalska zelišča. Zelišča stresemo na zelenjavo. Čebuli razrežemo na četrtine in stresemo k zelenjavi. Rdečo peso olupimo, narežemo na večje kose in stresemo v skledo. Dodamo neolupljen česen in sol,