Slovenija, zadnje novice

Prva ocena: Cinkarna močno presegla načrte za letos, za 2023 napovedujejo velik upad dobička

Finance.si pred 30 minutami
Pomembno za delničarje: Uprava bi za dividende namenjala manjši delež čistega dobička družbe Cinkarna Celje je v letošnjih prvih devetih mesecih ustvarila 188,5 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je za tretjino več kot v enakem lanskem… »

Unior: rekordno devetmesečje, a skrbi pred koncem leta

Finance.si pred 30 minutami
Uprava kovaško-turistične skupine mora v tem mesecu reprogramirati posojila, ki imajo večinoma variabilno obrestno mero Skupina Unior je v devetih mesecih leta ustvarila 214,1 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 33,7 milijona evrov… »

Slovenska inflacija novembra spet poskočila, na 10,8 odstotka. Hrana se je podražila za več kot 19 odstotkov

Finance.si pred 30 minutami
Novembra so na slovensko inflacijo najmočneje vplivale podražitve hrane in brezalkoholnih pijač. V Sloveniji je novembra letna rast cen, merjena z vseevropsko primerljivim harmoniziranim indeksom cen življenjskih potrebščin (HICŽP) znašala 10,8… »

Z novo pomočjo bi lahko nekateri dobili elektriko po 130 evrov

Finance.si pred 30 minutami
Kaj prinašajo ukrepi, s katerimi bo vlada pomagala srednjim in velikim podjetjem zaradi energetske draginje Vlada je včeraj sprejela uredbo o mehanizmu oblikovanja drobnoprodajnih cen električne energije. Z njo bo naslovila povišane cene nekaterih… »

Evrska inflacija je novembra nekoliko upadla - na 10 odstotkov; spet se ugiba, ali bo naslednji obrestni dvig ECB blažji

Finance.si pred 30 minutami
Na evrskem območju so se novembra zlasti manj izrazito kot mesec prej višale cene energentov V nasprotju s slovensko inflacijo, ki je bila ob upoštevanju vseevropsko primerljivega indeksa HICŽP novembra višja kot oktobra, se je na celotnem evrskem… »

V mestu Gvangdžov po množičnih protestih zrahljali covidne omejitve

RTV Slovenija pred 19 minutami
Kitajske oblasti so v milijonskem mestu Gvangdžov po množičnih protestih in nemirih nenadno odpravile covidne omejitve. Protesti proti strogim covidnim ukrepom so na Kitajskem izbruhnili v nedeljo, oblasti so v mesta napotile policijo. Pristojne… »

Kava na Bledu skoraj 4 evre: Kdor ima denar, naj plača

Slovenske novice pred 54 minutami
Bralce smo povprašali, kaj si mislijo o astronomskih cenah kave v turističnem biseru. Cene v letošnjem letu se neizprosno višajo. Zaradi inflacije in negotovosti na globalnih trgih so podražitve vidne na vsakem koraku. In čeprav so cene v nekaterih… »

Taksist med vožnjo otipaval dekle po nogah in prsih: Rekla sem mu, naj ustavi avto

Slovenske novice pred 30 minutami
Sodišče je odločilo v korist dekleta. Sodišče v Vukovarju je potrdilo sodbo taksistu iz Karlovca, ki je potnico med vožnjo otipaval po prsih in nogah. Kot pišejo hrvaški mediji, je sodišče taksista kaznovalo z denarno kaznijo v vrednosti 40… »

Janez Janša: Vodstva SDS ne določajo strici iz ozadja oziroma vzporedni mehanizem prek medijskih pritiskov

Nova 24TV pred 30 minutami
Janez Janša (Foto: Polona Avanzo) “Vodstva SDS ne določajo strici iz ozadja oziroma vzporedni mehanizem prek medijskih pritiskov, niti si predsedniki strank ne izbiramo sami naslednikov, kot se je to npr. leta 2002 zgodilo v LDS,” je vodja Slovenske… »

Poglejte, pri čem so Pahorja posnele hrvaške kamere (VIDEO)

Slovenske novice pred 18 minutami
Predsednik republike se je na svojem zadnjem obisku na Hrvaškem neizmerno zabaval. Predsednik republike Borut Pahor je za svoj zadnji uradni obisk v tujini pred koncem mandata izbral Zagreb. Skupaj z gostiteljem, hrvaškim predsednikom Zoranom… »

Novice dneva »

"Kaže se trend, da smo ukrotili energetsko krizo"

SiolNET pred eno uroše 8 povezanih

Luka znova premikal meje, postal je šele šesti v zgodovini z ...

Zurnal24 pred 19 minutamiše 10 povezanih

Umrl nekdanji kitajski predsednik Jiang Zemin

Delo pred dvema uramaše 6 povezanih
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem