Baklava z makom in manj kalorijami

RTV Slovenija 11.01.2023  |  Recept Metke Paragi (oddaja

Sestavine: 500 g listov vlečenega testa, 3 jajca, 150 g sladkorja, 1,5 dl olivnega olja, 2 dl kislega mleka, 1 pecilni prašek, 250 g sveže mletega maka, nastrgana lupinica ene limone, mešanica vode in olja za vlaženje listov testa.

Preliv: 500 ml svežega soka pomaranče, 500 ml belega sladkega vina, 400 g sladkorja, 4 žlice meda ali drugega sladila npr. datljev sirup, 3 žlice ruma, malo kardamoma, 1 neškropljena limona. Jajca in sladkor penasto zmešamo kot za biskvit. Dodamo olje, pecilni prašek, kislo mleko in mak. Vse še enkrat dobro premešamo. Na delovno površino damo list testa in ga s čopičem premažemo z mešanico za vlaženje, nanj položimo drug list ter ga enako premažemo. Nanj na tanko

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference