Orehova potica, ki vedno uspe, pralineji presenečenja in vrhunski smuti

SiolNET 06.04.2023  |  Vsebino omogočajo Agragold,

Prazniki so vedno prava priložnost, da si vzamemo čas za druženje in peko tradicionalnih dobrot. Tokrat pa so imeli profesorji in dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje v gosteh tudi belgijske profesorje gostinstva, ki so jim pokazali, kako pripraviti tradicionalno slovensko sladico. Belgijci so bili navdušeni tako nad receptom kot nad mentorji.

V prihodnjih dneh bodo po slovenskih domovih zadišale potice, ki že med pripravo testa in nadeva zapeljujejo s svojimi slastnimi vonjavami. Peke potice smo se lotili s strokovnjaki – z dijaki in profesorji Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Potico smo postregli s posebnim pivom stout z okusom potice. Dijaki in profesorji šole SŠGT Celje so za Zakladnico okusov pripravili tudi odličen smuti, ki ga lahko pijemo kot samostojni zajtrk, kot napitek med

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference