Ajdovi pralineji za zlato medaljo

SiolNET 11.04.2023  |  Vsebino omogočajo Agragold,

Dijaka 5. letnika programa gastronom in hotelir Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje Domen Krže in Aljaž Resnik sta zasnovala edinstveno sladico, ki s svojimi nenavadnimi okusi in elementi poskrbi za pravo presenečenje. Z njo sta prejela tudi zlato medaljo na mednarodnem tekmovanju. Čeprav vsega v tem receptu doma ne moremo pripraviti (kroglic iz temnega piva), pa je osnovni recept dovolj preprost tudi za domačo pripravo.

Obiščite Zakladnico okusov in uživajte v receptih in idejah za pripravo različnih jedi. Pralineji z ajdo Ajdov mousse: 75 g kuhane ajde 60 g bele čokolade 120 g sladke smetane Čokoladni preliv: 150 g čokolade ruby 150 g kakavovega masla Postopek: Ajdo skuhamo ter zmeljemo v mešalniku, med tem dodamo belo čokolado in sladko smetano. Maso nadevamo v modelčke za bonbone ter zamrznemo. Kakavovo maslo stopimo ter dodamo čokolado ruby in homogeno zmešamo s paličnim

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference