Trije kuharji, trije recepti, trije riži

SiolNET 17.04.2023

Riž je bogat z ogljikovimi hidrati, ima veliko mineralov in vitaminov. Ker ga lahko uporabljamo v raznovrstnih jedeh, nanj prisegajo vsejedci, vegetarijanci in vegani. Riž je primeren tako za sladke kot slane jedi, zato si marsikdo med nami brez njega težko predstavlja dobro kosilo. Ker je na voljo toliko vrst riža, kot so parboiled, basmati, beli, rjavi, divji, lahko z njim vsak dan pričaramo drugo slastno jed, pa se ga enostavno ne bomo naveličali. Nanj prisegajo vsi − vrhunski kuharji in gurmani.

Na Siol.net bomo v prihodnjih tednih skupaj z znanimi slovenskimi kuharskimi mojstri, ki svoje znanje, ideje in recepte radi delijo tudi s svojimi sledilci na spletu, predstavili nekaj nenavadni jedi z riži Zlato polje. Tradicionalna sestavina, na katero prisegajo vsi vrhunski kuharji in gurmani Foto: Shutterstock Vsak kuhar ima svoje najljubše recepte, ki jim ostaja zvest, in mogoče je prav, da se včasih malce razgledamo naokrog in preizkusimo nekaj čisto novega.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference