Divjačinski zrezki z jabolki in polento

Gorenjski glas 18.05.2023  |  Erika Jesenko

Divjačina se na naših krožnikih navadno ne znajde pogosto, čeprav ta mnogim zelo tekne.

Takrat, ko jo imamo na voljo, pa jo lahko pripravimo v kombinaciji z jabolki in makovo polento. Za pripravo divjačinskih zrezkov z jabolčnimi krhlji potrebujemo: 600 g fileja divjačine (stegno), 1 dl rdečega vina, 1 dl jušne osnove, 1 čajno žličko brinovih jagod, 1 vejico rožmarina, 1 žličko timijana, sol in poper, 0,5 dl olivnega olja, 1 srednje veliko čebulo; za jabolčne krhlje: 1 veliko jabolko, 1 dl belega vina, 1 žlico sladkorja, 2 žlici masla. V možnarju

Gorenjski glas »

Socialni servis kmalu na Jesenicah

Gorenjski glas pred 11 urami

Kup sijočih nasmehov

Gorenjski glas pred 11 urami

Pleskavica velikanka

Gorenjski glas pred 11 urami

Jubilej turističnega društva

Gorenjski glas pred 11 urami

Večino podrtega drevja že pospravili

Gorenjski glas pred 17 urami
Gorenjski glas »

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference