Predstavili ljubljanski štrukelj, staro jed v novi preobleki

RTV Slovenija 07.06.2023  |  T. K. B.

Ste že slišali za ljubljanski štrukelj? Pojavi se že v prvi izvirni slovenski kuharici s konca 19. stoletja, zdaj pa so ga slaščičarji in poznavalci posodobili in malo "preoblekli" ter ponudili prvim pokuševalcem.

"Ljubljanski štrukelj ni čisto navaden, od drugih se razlikuje predvsem po testu," je za TV Slovenija pojasnila slaščičarka Stela Špoljar z Biotehniškega izobraževalnega centra (BIC) Ljubljana, kjer so štrukelj prilagodili sodobnemu času. Kot je znano, so štruklji običajno iz kvašenega ali vlečenega testa, štrukelj, ki so ga zdaj predstavili, pa je narejen iz kvašenega listnatega testa. "Razlikuje se tudi v nadevu. Vemo, načeloma so štruklji skutni, pehtranovi,

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference