#intervju Rok Dominik, ribič in lastnik gostilne na ladji: Ribištvo je pri nas v zatonu, pa tudi morje je precej izropano
Dnevnik 01.08.2023 | Iztok Klemenčič Iztok
V Piranu je ena izmed bolj simpatičnih gastronomskih lokacij obnovljena stara ribiška barka Podlanica, ki je privezana na glavnem pomolu, na njej pa obroke pripravljata Katarina in Rok Dominik.
Ladja, ki je bila zgrajena leta 1935 in je v celoti obnovljena, velja za redek primerek nekoč številnih ribiških bark plavaric, s katerimi so se lovile sardele. Izdelana je bila v Rovinju, večinoma pa so z njo lovili v okolici Zadra – od tod tudi izvira njeno ime Podlanica, kar v tistih koncih pomeni orada. Rok, ki je večino življenja delal kot računalniški programer, skrbi za svež dnevni ulov in pripravo hrane, Katarina pa za naročila in dobro počutje gostov.