Ivo Boscarol se bo podal v mesno industrijo, saj bo reja živali vse težja
Necenzurirano 27.02.2024
V Ajdovščini od začetka leta deluje podjetje Tech4Meat, ki bo razvijalo in proizvajalo meso iz izvornih celic. Po mnenju pobudnika in ustanovitelja ter enega od družbenikov, podjetnika Iva Boscarola, bo proizvodnja mesa v laboratorijih, kjer bi pozneje lahko proizvajali tudi rastline, pripomogla k reševanju prihodnjih težav s pomanjkanjem hrane.
»Prepričan sem, da bo zaradi klimatskih sprememb, ki se dogajajo, pridelava krme za živino vse večji izziv. Kot napovedujejo, bodo obdobja močnih padavin s poplavami vse pogostejša, kar bo povzročilo uničevanje krme, sledila pa jim bodo dolga obdobja suše, kar bo seveda onemogočilo pridelavo krme,« je odločitev za sodelovanje v tem startupu za STA predstavil Boscarol. »Če področje ne bi imelo perspektive in ne bi predstavljalo izziva, se v to ne bi podal,« je dejal