Test zveze potrošnikov: Najboljši je sveže ribani hren, med omakami največ hrena vsebuje majonezna

RTV Slovenija 27.03.2024  |  T. K. B.

Zveza potrošnikov Slovenije je pred prihajajočimi velikonočnimi prazniki pod drobnogled vzela hren in hrenove omake. Za najbolj pristen okus hrena, ki je vir vitamina C, in vnos zdravju pomembnih hranil je najboljša izbira ribani hren, pravijo.

A trgovske police lahko poleg ribanega hrena in korenine hrena ponujajo tudi različne hrenove omake, kot so hrenova omaka z jabolki, hren s smetano, delikatesni hren in zelenjavna hrenova omaka na podlagi majoneze. Na ZPS-ju so tako preverili, kakšne so značilnosti tipičnih hrenovih omak, pri čemer so ugotovili, da ima največji delež hrena zelenjavna omaka na podlagi majoneze (62 odstotkov). Tej sledijo delikatesni hren (50 odstotkov), hren s smetano (25 odstotkov)

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Necenzurirano pred 35 minutami

Partizani in gozd

Delo pred 35 minutami

Evropa zdaj!

Delo pred 35 minutami
Slovenija, zadnje novice »
Uporabniške preference