Gorenjska velikonočna prata

Gorenjski glas 30.03.2024  |  Alenka Brun

Na letošnji drugi kuharski delavnici v sklopu projekta Kuham DOMAče je v Gostišču Draga v Begunjah na Gorenjskem domači kuharski mojster Aleš Tavčar z udeleženkami delavnice delil recept ter male in velike skrivnosti priprave gorenjske velikonočne prate ali budla.

Draga – Aleš Tavčar je sicer za udeleženke na papir zapisal osnovni recept za gorenjsko prato, potem pa prisotne skozi celoten postopek popeljal tudi v živo. Poudaril je, da gre za njegov način priprave prate, recept pa je dobil od pokojne tašče. Potrebujemo kilogram suhe prekajene vratovine, dva kilograma starega kruha, šest čebul, 30 jajc, pet žlic nasekljanega peteršilja, glavico nasekljanega česna, sol, sveže zmlet poper in olje, je zapisal. Takoj je povedal,

Gorenjski glas »

Medvoški kulturni festival

Gorenjski glas pred 9 urami

Nogometaši Triglava šesti

Gorenjski glas pred 9 urami

Obnovili regionalno cesto v Logu

Gorenjski glas pred 9 urami

Skupna akcija Očistimo Gorenjsko invazivk

Gorenjski glas pred 9 urami
Gorenjski glas »

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference