Jabolčna torta z jogurtom

Gorenjski glas 11.04.2024  |  Erika Jesenko

Včasih se na vse pretege trudimo s pripravo bogate torte, ki vsebuje kup kompleksnih in močnejših sestavin, kot so čokolada, maskarpone sir, maslo …, nemalokrat pa najboljši odziv poberejo povsem preproste torte, pripravljene iz običajnih sestavin, ki ne obležijo v želodcu.

In v to kategorijo zagotovo spada tudi jabolčna torta z jogurtom. Za pripravo jabolčne torte z jogurtom potrebujemo: za piškotno dno: 250 g navadnih maslenih piškotov, 150 g masla; za jabolčno plast: 3 srednje velika jabolka, 1 žličko masla, 3 žlice limoninega soka, 2 žlici rjavega sladkorja, pol žličke cimeta; za jogurtovo plast: 4 dl smetane, 300 g kremnga navadnega jogurta, 5 listov želatine, 2 žlički cimeta, semena enega vaniljevega stroka ali druga aroma

Gorenjski glas »

Vojska temelj državnosti

Gorenjski glas pred eno uro

Pokal Mateja Mohoriča

Gorenjski glas pred eno uro

V Žireh v soboto znova ŽIRfit

Gorenjski glas pred eno uro

Strast do lesa prežema vsak lok

Gorenjski glas pred tremi urami

Nogometaši Triglava za konec doma

Gorenjski glas pred tremi urami
Gorenjski glas »

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference