Meni olimpijskih iger brez piščančjih kroketov in z več rastlinske prehrane

RTV Slovenija 23.07.2024  |  K. S.

Na olimpijskih igrah v Parizu bodo, kot pritiče Francozom, dali več poudarka na kulinariki. Tako v olimpijski vasi ne bo nezdravih obrokov, kot so piščančji kroketi, več bo obrokov na rastlinski osnovi, športnikom bodo kuhali chefi z Michelinovo zvezdico.

Med jedmi, po katerih bodo lahko posegli tekmovalci, so tako francoske klasike, kot sta francoski rogljiček in poširani jajce, kot tudi krema artičoke z ovčjim sirom in tartufi, za katero stoji kuharska mojstrica Amandine Chaignot z dvema Michelinovima zvezdicama. Po navedbah Philippa Würza, direktorja gastronomske ponudbe na letošnjih OI, bodo vsak dan postregli skupno 40.000 obrokov, od tega jih bo 1200 takih z zvezdico. Prav tako je povedal, da bo okoli 30

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference