Hrvaški gostinci opažajo, da turisti spreminjajo svoje navade

Zurnal24 07.08.2024  |  N. Š.

Sezona v Dubrovniku je vedno daljša, tamkajšnji gostinci pa opažajo tudi spremembo v preferencah gostov, ki se zaradi vročine vse bolj izogibajo terminov okrog vrhunca sezone. Gostinci in turistični delavci se prilagajajo novim razmeram in pričakujejo nadaljnjo kontinuirano rast turizma.

Najjužnejša hrvaška občina Konavle je pravi hit med turisti. Od začetka leta so zabeležili več kot 10 odstotkov več gostov, ob odličnih napovedih za posezono pa naj bi leto zaokrožili s 14 odstotki več prihodi. A samo število prihodov in prenočitev ne pomeni samodejno višjih zaslužkov, gostinci opažajo spremembo v navadah gostov, piše HRT. Supetar oziroma restavracija San Pietro vstopa v drugo pravo sezono. Otoček pred Cavtatom je postal prava konavska atrakcija za

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference