Bistro za vsak dan, Michelinove zvezdice za posebne priložnosti

RTV Slovenija pred 11 urami  |  Ana Skrt, Prvi

Chefi restavracij z Michelinovo zvezdico se tudi pri nas odločajo za odprtje novih in bolj sproščenih restavracij oz. bistrojev, kar je sicer že znana praksa iz tujine. Ana Roš, Marko Pavčnik in Jorg Zupan v svojih bistrojih ponujajo jedi za vsak dan.

Na drugi strani je obisk restavracije z zvezdico večurno doživetje, namenjeno posebnim priložnostim. Najboljša slovenska chefinja Ana Roš (njena Hiša Franko ima tri zvezdice) je pred letom dni v Ljubljani odprla restavracijo Jaz, Marko Pavčnik iz laškega Pavusa z eno zvezdico ima v Celju bistro Lalu, Jorg Zupan pa je zaprl Atelje z eno zvezdico in na istem mestu odprl bistro Aftr. Razlogi za naštete poteze so različni, so pa vsi trije kuharji enotnih misli –

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference