Stranpoti Slovenije: Kam se je vredno zapeljati do skritih biserov slovenske gastronomije

RTV Slovenija pred tremi urami  |  Kaja Sajovic

S seznamov najboljših restavracij v Sloveniji je razvidno dvoje – da so mnoge dobro uveljavljene restavracije že leta v vrhu in da so precej dobro razporejene po celi državi.

Slovenija kot gastronomska destinacija je tako tudi destinacija, kjer se za dobro večerjo velja zapeljati iz večjih mest, kar že leta, če ne desetletja, dokazujejo restavracije, kot so Hiša Franko (3*), Hiša Denk (1*), Gostilna pri Lojzetu (Zemono, 1*), Debeluh, v zadnjih letih pa tudi vrhunski restavraciji pod taktirko mlajših kuharskih mojstrov, Milka v Kranjski Gori (2**) in Grič v Šentjoštu nad Horjulom (1*). Ob koncu leta tradicionalno pripravljamo preglede

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference