"Največ pozornosti usmerjajo v zniževanje vsebnosti sladkorja in soli v živilih"

RTV Slovenija pred 7 urami  |  D. S. M.

Inštitut za nutricionistiko je podelil nagrade za najbolj inovativna živila leta 2025. Prejelo jih je osem podjetij za deset izdelkov, med njimi je več vrst testenin in mlečnih izdelkov, pa tudi predpripravljeni obroki, namazi in kruh.

Nagrade so prejeli Pekarna Spar za čičerikino copatko, Mlinotest za beljakovinske testenine Mlinotest Active Protein Sedani, Bio dobrote za linijo ekoloških mlečnih izdelkov z okusom banane, Spar za solati Champ in Hot Champ ter Nikino bovlo, Pivka perutninarstvo za piščančjo in veggie solato Mexicana in BioWay za rastlinsko bolonjsko omako s korenčkom. Posebno nagrado za inovativnost v skupini slovenskih tradicionalnih jedi je prejela Ekološka kmetija Kukenberger

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference