Vanja Frlic Šturm, Društvo za razvoj podeželja Resje, Škofja Loka – To je drugačna hrana. V njej je čas, občutek in stoletno znanje

Dnevnik 06.02.2023  |  nkr nkr

»Na našem območju je zelo veliko majhnih, večinoma hribovskih kmetij, ki počnejo vse živo, od peke kruha in piškotov do predelave zelenjave, kisanja zelja, vlaganja rdeče pese, predelave mleka, veliko imamo tudi zeliščarjev.

Srečujemo se na tematskih srečanjih in si izmenjujemo znanje, izkušnje in človeško oporo. Ko si majhen, vsaka vez šteje,« pripoveduje Vanja Frlic Šturm iz Društva za razvoj podeželja Resje. Društvo že dobrih dvajset let povezuje kmetije, ki delujejo pod skupno blagovno znamko Babica in Dedek – naravni izdelki iz škofjeloških hribov. »Za članstvo v društvu ni pogoj, da imaš blagovno znamko, dovolj je, da v sebi čutiš željo in poslanstvo, da prispevaš k razvoju

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference