Jogurtovi ali korenčkovi žepki

Gorenjski glas 15.02.2023  |  Erika Jesenko

Večina piškotov vsebuje dodatek jajc, lahko pa jih pripravimo tudi brez njih.

Kot njihov nadomestek se najpogosteje dodajajo večje količine maščob, lahko pa jih nadomestimo tudi z drugimi dodatki, s katerimi vpeljemo še dodaten poseben okus. Primera takih dodatkov sta tudi jogurt in naribano korenje. Za pripravo jogurtovih marmeladnih žepkov potrebujemo: 0,5 kg moke, 250 g masla, 200 g kremnega jogurta, 1 pecilni prašek, 1 poravnano žličko soli, marmelado za polnilo, sladkor v prahu za posip. Skupaj zmešamo moko, pecilni prašek in sol.

Gorenjski glas »

Obnova bo trajala še nekaj let

Gorenjski glas 11.08.2024

Pariz, ljubezni iz drugih časov

Gorenjski glas 11.08.2024

Druga violina (1)

Gorenjski glas 11.08.2024

Zahvala nagrajencem za njihovo predanost

Gorenjski glas 11.08.2024
Gorenjski glas »

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference