Jedi iz buč in bučk

Gorenjski glas 31.08.2023  |  Erika Jesenko

Če imamo srečo, se na naših vrtovih kar naenkrat pojavijo precejšne količine buč in bučk.

Včasih celo toliko, da že ne vemo, kam bi z njimi. In v takih primerih pride prav vsaka ideja za njihovo uporabo v kuhinji. Za pripravo dušene buče z bučkami in paradižnikom potrebujemo: 0,5 kg očiščene buče hokaido, 200 g bučke cukini, 200 g češnjevih paradižnikov, 2 stroka česna, 1 šopek peteršilja, pol žličke dimljene paprike, sol in poper, 1 žlico olivnega olja. Bučo olupimo ter jo narežemo na približno 2 cm velike kocke. Bučko narežemo na kolesa, česen olupimo

Gorenjski glas »

Obnova bo trajala še nekaj let

Gorenjski glas 11.08.2024

Pariz, ljubezni iz drugih časov

Gorenjski glas 11.08.2024

Druga violina (1)

Gorenjski glas 11.08.2024

Zahvala nagrajencem za njihovo predanost

Gorenjski glas 11.08.2024
Gorenjski glas »

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference