#intervju Kristjan Godina, gostinec: Poudariti želimo prvinski okus morja

Dnevnik 24.10.2023  |  Iztok Klemenčič Iztok

Izola je edino mestece ob slovenski obali, ki je z uspešnim sožitjem med lokalnim prebivalstvom, ribiško tradicijo ter turistično ponudbo še ohranilo nekaj romantičnega pridiha Jadrana.

Takšna je tudi gostilna Sidro, ki jo danes vodi Kristjan Godina, tretja generacija Godinovih, ki so se z gostinstvom začeli ukvarjati leta 1980, ko je Kristjanov stari oče Danilo odprl gostilno Sidro, takrat še na Manziolijevem trgu, ki pa ji je ves lokalni živelj pravil gostilna Pri Danilu. V začetku devetdesetih sta kuhinjo in strežbo prevzela Kristjanova starša Vladimir in Danica, ki sta obedovalnico preselila na današnjo lokacijo ob promenadi. Da Sidro živi v

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference