Kako je restavracija v Dolomitih v štirih mesecih prišla od 0 do 3 zvezdic
RTV Slovenija 18.11.2023 | Kaja Sajovic
Na prste ene roke lahko preštejemo restavracije, ki jim je uspelo v prvem poskusu priti do treh Michelinovih zvezdic – ena od njih je po novem v naši soseščini, solo projekt veteranskega južnotirolskega kuharskega mojstra Norberta Niederkoflerja.
Restavracija Atelier Moessmer se je odprla 12. julija letos – na razglasitvi Michelinovih zvezdic za Italijo v torek pa je postala velika zmagovalka in se vpisala v zgodovino tega slovitega kulinaričnega vodiča kot ena izmed štirih restavracij v zadnjih 30 letih, ki ji je uspelo tri zvezdice dobiti v prvem letu po odprtju. Poleg Atelierja Moessmer so to še JAN v Münchnu ter Plenitude in Pavillon Ledoyen v Parizu, a nobeni izmed omenjenih ta dosežek ni uspel tako