Titov kuhar, ki je očaral tudi z ajdovimi žganci

Necenzurirano 17.07.2024

Starejši ljudje se še prav dobro spomnijo naše prve največje kuharske zvezde, velikega kuharskega mojstra in Titovega kuharja Ivana Ivačiča. S svojimi kuharskimi oddajami je v šestdesetih in sedemdesetih letih navduševal slovenske gospodinje s svojim šarmom, ljudskostjo in znanjem. Čeprav je bil velika zvezda, je bil preprost, z vsakomer je rad poklepetal, vsi so ga poznali in prav nič ni bil domišljav, se očeta spominja njegov sin Peter, družinski zdravnik iz Laškega, ki skrbi za materialno dediščino naše

Velikega slovenskega kuharja, katerega Kuharska knjiga je doživela že enajsti ponatis, smo se spominjali v Laškem, kjer njegov sin Peter živi in dela od leta 2001. S ponosom in zanosom govori o očetu in skupaj se nasmejimo marsikakšni hudomušnosti, ki jo je ušpičil. V vsaki situaciji se je hitro znašel. »Oddaje so snemali v živo in nekoč se mu je zažgalo olje v ponvi. Rekel je 'jebentiš', ponev pokril s pokrovko in vzel drugo, pogledal v kamero in skomignil z

Necenzurirano »

Slovenija, zadnje novice »

Uporabniške preference