V piščančjem mesu našli bakterije: "Če so potrošniki živilo zamrznili, naj ga zavržejo"
Necenzurirano 08.08.2024
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da so pri nadzoru živil v piščančjih bedrih z delom hrbta in začinjenih piščančjih perutih bile prisotne bakterije.
UVHVVR je v okviru uradnega nadzora odvzela vzorec svežega mesa brojlerjev, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Capylobacter jejuni (termofilni kampilobaktri). Živilo, ki se pred uporabo termično ne obdela, predstavlja tveganje za zdravje. Gre za sveže meso brojlerjev; piščančja bedra z delom hrbta lot/serija: 5295 2534; rok uporabe: 25.7.2024. Vzorčeno v: Jagros d.o.o., PE Jager supermarket Radenci. Prozvajalec: Hermine Wech, Koroška perutnina