Arhiv novic 14.03.2016

Spuščanje Gregorčkov in ptičja gostija ob reki Kamniški Bistrici

Domžalec 14.03.2016
»Na predvečer Gregorjevega so včasih luš nosili v vodo oziroma spuščali barčice, hiške, ponekod poimenovane Gregorčke. Tako so se veselili pomladi. Ker pa se takrat ženijo ptički, so v grmovje skrivali pogačice in jih potem iskali«, so v… »

Veseli marec v Srečni hiši

Domžalec 14.03.2016
V začetku marca Srečno hišo napolnili pisateljica Irma Jančar, prijazni zmajček, izolski lutkarji in mladi plesalci lukoviškega folklornega društva Prvi marčevski vikend smo v Srečni hiši pozdravili s prav posebnim druženjem, saj nas je tisti… »

FOTO/VIDEO: V burji in loteriji zasluženo do zgodovinskega finala pokala

Domžalec 14.03.2016
Ekipa članic ŽNK Radomlje je v polfinalu ženskega pokala Slovenije gostovala v Ankaranu in se zasluženo uvrstila v finale, ki bo 25. 5. 2016 v Kopru, nasproti pa jim bodo stale nogometašice Pomurja, ki so bile boljše od nogometašic Velesovega. Vse… »

Ponedeljkov klicaj: Komunalne položnice za telebane

Domžalec 14.03.2016
Ko sem pretekle dni premišljeval, kaj bi pisal v tokratnem Ponedeljkovem klicaju, sem dobil idejo, da bi pisal o vodi. Zanimivo pri vsem tem je, da mi je bilo ponoči pred današnjim pisanjem zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin malo kraten spanec… »

Dekanijski križev pot na Sveto Trojico

Domžalec 14.03.2016
Molitev križevega pota vernikom pomaga, da v duhu spremljajo Jezusa od Pilatove hiše do Golgote. Pri molitvi se verniki v mislih ustavijo pri vsaki od postaj. Molitev vsake od postaj se začne z verzom; "Molimo te Kristus in te hvalimo, ker si s svojim… »

Budnarjeva domačija v znamenju cvetnonedeljskih butaric

Domžalec 14.03.2016
V nedeljo, 13. marca 2016, smo v Budnarjevi domačiji pripravili četrti festival cvetnonedeljskih butaric. Vsako leto znova odkrivamo tančico praznovanja cvetne nedelje in vsako leto znova se na razstavi predstavljajo različna slovenska društva, ki z… »

Poseben dan z zmajčkom v vrtcu Urša

Domžalec 14.03.2016
Danes zjutraj se je deklica iz naše skupine odločila, da bo popestrila praznovanje svojega rojstnega dneva in nam v skupino pripeljala prav posebnega gosta. Vsi smo bili v veselem pričakovanju le kdo nas bo obiskal. Naenkrat je potrkalo na vrata naše… »

Policisti v Mengšu prijeli tri osebe, ki so neupravičeno zbirale prostovoljne prispevke

Domžalec 14.03.2016
Zbiranje takšnih in drugačnih prostovoljnih prispevkov s strani neupravičenih oseb je postalo v današnjem času že kar stalnica. Nekateri, predvsem gre za tuje državljane, izkoriščajo naše nevladne organizacije, saj v njihovem imenu za svoj žep… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem