Svet24

Balkanski bojevnik: Tošić na prostost

Svet24 26.11.2021
Na podlagi 423. člena zakona o kazenskem postopku je sodišče prekinilo prestajanje zaporne kazni za obsojence v tej zadevi, med drugim za prvoobtoženega Dragana Tošića. Vrhovno sodišče je razveljavilo sodbo v zadevi Balkanski bojevnik in zadevo… »

Članice EU za začasno ustavitev letov; prvi primer okužbe povezan z necepljeno osebo

Svet24 26.11.2021
Slovensko predsedstvo Sveta EU je na predlog Evropske komisije za danes popoldne sklicalo srečanje v okviru skupine članic za skupno odzivanje na krize. Ta teden se je pojavila nova, močno mutirana različica virusa sars-cov-2, z oznako B.1.1.529… »

VIDEO: Že sneži. Sneg se ponekod oprijema vozišč

Svet24 26.11.2021
Pred odhodom spremljate razmere na cestah. Ponekod po državi sneži. Kot poroča Prometno-informacijski center za državne ceste, se na višjeležečih predelih sneg že oprijema vozišč. Svetujejo, da se vozniki na pot odpravijo s primerno zimsko… »

Iniciativa za podaljšanje statusa prebolevnikov s šestih na 12 mesecev

Svet24 26.11.2021
NIJZ odgovarja, da zaščita po okužbi s strokovnega stališča najverjetneje traja devet mesecev, a je odločitev o veljavnosti statusa prebolelih na strani Evropske unije in vlade. V Civilni iniciativi za strokovno obravnavo prebolelih po okužbi s… »

Dobra novica: vladni sklep o podaljšanju letošnjih bonov

Svet24 26.11.2021
Vlada namerava podaljšati tudi veljavnost letošnjih bonov, ki jih lahko državljani unovčijo v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, je razvidno iz gradiva v vladni obravnavi. Enako kot lanski turistični boni naj bi tudi letošnji veljali do 30… »

FOTO: Vlamljal je z macolo, oči pa je vrgel na motorne žage

Svet24 26.11.2021
Kriminalisti so ustavili kroničnega tatu iz Novega mesta. Policisti so med preiskavo ugotovili, da je 34-letnik leta 2020 in 2021 vlomil v najmanj šest prodajaln in druge poslovne prostore. Povzročil je za 70.000 evrov premoženjske škode. V večini… »

FOTO: Prižig prazničnih luči v Ljubljani, Mariboru, Izoli

Svet24 26.11.2021
V Ljubljani, Mariboru in Izoli so danes prižgali svetlobno okrasitev, ki napoveduje praznični čas ob koncu leta. V prestolnici so prižgali za 50 kilometrov prazničnih luči. Osrednja tema okrasitve, ki jo je zasnoval Urban Modic, je pomembnost… »

Nova različica koronavirusa bi lahko popolnoma obšla obstoječa cepiva

Svet24 26.11.2021
Znanstveniki in strokovnjaki po vsem svetu so zaskrbljeni zaradi pojava nove različice virusa sars-cov-2, ki ima na proteinu, proti kateremu se bori večina cepiv, kar 32 mutacij. Delnice, drugi vrednostni papirji in nafta danes na mednarodnih trgih… »

Aleš Hojs pomotoma objavil zasebno sporočilo: »Naslednje tri torke sem …«

Svet24 26.11.2021
Moral bi voditi Odbor za državno ureditev in javne zadeve. Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je pomotoma tvitnil sporočilo, ki ni bilo namenjeno javnosti. »Naslednje tri torke sem v Bruslju,« je zapisal. »Na katerih torkih bi me lahko nadomestil… »

Bryan Adams pozitiven – že drugič v enem mesecu!

Svet24 26.11.2021
Pevca so v Milanu in ga odpeljali v bolnišnico, čeprav se menda počuti dobro. 62-letni pevec Bryan Adams je sporočil, da so testi na koronavirus pokazali pozitiven rezultat – nič takšnega, če se mu to ne bi zgodilo že drugič v enem mesecu! 30… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem