Svet24

Protestniki tokrat na Kongresnem trgu o "režimski torturi", "dokazih za virus" in "masonskih krožkih"

Svet24 pred 45 minutami
Potem, ko so zaradi nedeljskega maratona zaprli Trg republike, so se sredini protestniki proti pogoju PCT danes zbrali na Kongresnem trgu. Takoimenovani sredini protestniki, ki že šest tednov zapored izražajo svoje nasprotovanje vladi in pogoju PCT na… »

Krek zapretil: »Rojeva se nova varianta, za 20% bolj kužna«

Svet24 pred tremi urami
O aktualnem stanju epidemije covida-19 v Sloveniji je danes spregovoril direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek. Krek je spregovoril o razmerah v Sloveniji in drugih evropskih državah, a je predvsem izpostavil, da se ob… »

Umrl je Branko Mamula

Svet24 pred 4 urami
V 101. letu starosti je za posledicami covida-19 umrl upokojeni admiral Branko Mamula, zvezni sekretar za obrambo v Jugoslaviji v osemdesetih letih 20. stoletja. Rojen je bil 30. maja 1921 v vasi Slavsko Polje na Hrvaškem. Sodeloval je v… »

Počivalšek ne želi posegati na trg energentov, dopušča pa pomoč ljudem

Svet24 pred 12 urami
Kako ukrepati ob naraščajočih cenah energentov? Po besedah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška so ukrepi pripravljeni, sam pa si ne želi, da bi posegali na trg energentov. Po poročanju Radia Slovenija je posebej izpostavil, da država na… »

Tudi do 4000 evrov globe za tiste, ki po pozitivnem HAT testu ne gredo na PCR

Svet24 pred eno uro
Inšpektorat preverja primere, ko pozitivni na hitrih testih niso opravljali PCR-testa. Zdravstveni inšpektorat je bil seznanjen z večjim številom posameznikov, ki naj kljub pozitivnemu rezultatu hitrega testa na novi koronavirus nato ne bi opravili… »

Levica vložila predlog za referendum

Svet24 pred 10 urami
Levica je v državni zbor vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu predloga resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2035. Prepričani so, da je resolucija zgrešena in da vlada… »

V dramatični končnici Olimpija do zmage na Kanarskih otokih

Svet24 pred 12 urami
Košarkarji Olimpije so v 1. krogu evropskega pokala (skupina B) premagali Gran Canario z 79:77 (20:30, 47:48, 63:65). Košarkarji Cedevite Olimpije so evropski pokal začeli z dramatično zmago. Na Kanarskih otokih so v tesni končnici premagali lanskega… »

Evropske plinske rezerve najmanjše ob najbolj nepravem času

Svet24 pred 45 minutami
Hladne oktobrske noči so že marsikoga prisilile v zgodnji začetek sezone ogrevanja, ob naraščajočih cenah energentov pa potrošniki s strahom pričakujejo zimo. Rast cen v globalnem trgovanju se, kot smo poročali že v minulih dneh, le postopoma… »

Odgovorni brez odgovora ali bomo zaprli državo ali ne

Svet24 pred 45 minutami
Ministrstvo za gospodarstvo, ministrstvo za šolstvo in ministrstvo za zdravje so na naša vprašanja, ali gremo v vnovično zapiranje države, pretežno odgovarjala z molkom. Se bodo v ponedeljek zaprle šole in se kot lani ne bodo odprle vse do… »

Konec lepega vremena

Svet24 pred dvema urama
Ponoči nas bodo zajeli oblaki, jutri sonca ne bo, ponekod pa bo že deževalo. Zvečer bo po naših krajih še delno jasno, a ponoči se bodo nad celotno Slovenijo prikradli oblaki, napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje. Zjutraj se bodo… »

Svet24, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem