Svet24

Najbolj bo snežilo v času jutranje prometne konice

Svet24 15.01.2023
V drugi polovici noči z nedelje na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bo po nižinah v večjem delu Slovenije močno snežilo. Sneg bo moker in bo ponekod povzročal snegolom, opozarja Agencija za okolje, ki je izdala oranžni alarm. V Alpah lahko zapade… »

Prvi mož Nata: "Smo v odločilni fazi vojne"; Ukrajini obljublja več težkega orožja

Svet24 15.01.2023
Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je v pogovoru za nemški dnevnik Handelsblatt povedal, da lahko Ukrajina kmalu pričakuje več pošiljk težkega orožja iz zahodnih držav. "Nedavne obljube glede težke vojaške opreme so pomembne - in v… »

VIDEO: V strmoglavljenju potniškega letala najmanj 69 mrtvih

Svet24 15.01.2023
Po današnjem strmoglavljenju potniškega letala v mestu Pokhara v osrednjem delu Nepala so našli 69 trupel, preživelih ni, so sporočili policija in letališke oblasti. Na letalu družbe Yeti Airlines, ki je bilo na poti iz prestolnice Katmandu v… »

V snežnem plazu na Mont Blancu umrla britanska pohodnica

Svet24 15.01.2023
Na Mont Blancu je snežni plaz zasul 45-letno britansko pohodnico. Nesreče, ki se je zgodila v soboto na ledeniku Argentiere, enem največjih na tem območju, ni preživela, so danes sporočile reševalne službe. Mont Blanc, ki je z okoli 4800 metri… »

V Mehiki prepovedali kajenje na vseh javnih mestih

Svet24 15.01.2023
Mehika je uveljavila enega najstrožjih zakonov za omejevanje uporabe tobačnih izdelkov na svetu, saj prepoveduje kajenje na vseh javnih mestih, poroča britanski BBC. Ukrep, ki je bil prvič odobren v letu 2021, vključuje tudi prepoved oglaševanja… »

Termonuklearni fizik iz Kazahstana na delu v Sloveniji

Svet24 15.01.2023
Zgodba se je začela na vzhodu Kazahstana. Tam se je Jevgenij Drapiko rodil in izšolal, nato se je odpravil na študij v Sibirijo, v Tomsk. Tam je doktoriral iz eksperimentalne fizike. Preden se je odpravil v Moskvo, je tri leta živel še na Japonskem… »

Domovi za upokojence so prosti, a kljub temu ne sprejemajo novih uporabnikov

Svet24 15.01.2023
Nedavno smo poročali, da novozgrajeni domovi za starejše, ki so jih starejši Slovenci in njihovi svojci stežka čakali, še ne sprejemajo uporabnikov. Pa ne samo to, postelje so proste tudi v obstoječih domovih za upokojence, a ostajajo nezasedene… »

Prehranski svetovalec: »Tudi mušnica je naravna, pa je vseeno ne bi jedel!«

Svet24 15.01.2023
S prehranskim svetovalcem Jernejem Ogrinom smo se pogovarjali o prehranskih trendih, zdravi prehrani in shujševalnih dietah: »Hrana je hrana, ni je treba deliti na dovoljeno in prepovedano.«. Prehranski strokovnjak Jernej Ogrin na družbenih omrežjih… »

Tedenski horoskop: previdno, kajti ni vse zlato, kar se sveti

Svet24 15.01.2023
Dandanes smo pozabili na lepe manire, kot so pozdravljenje, lepe besede in opravičila. Vrednote se spreminjajo in sprejeti moramo tudi kaj novega in drugačnega. Svoboda nam daje možnost izbere, potrebujemo pa tudi nekaj omejitev, da se lahko pravilno… »

Je zdravje odvisno tudi od optimizma?

Svet24 15.01.2023
Ste optimist? Bi se lahko naučili biti? Vaše zdravje je od tega odvisno bolj, kot si mislite. Če ste med srečneži, ki nikoli ne vidijo pol praznega kozarca, ampak zmerom pol polnega, in ki znajo vedno najti v svetu in ljudeh dobre plati, se bo to… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem