Finance.si

Kako bodo operaterji daljinskih sistemov blažili ceno toplote

Finance.si pred eno uro
S kakšnimi ukrepi nameravate v prihodnje brzdati ceno toplote za vaše odjemalce? Vprašanje smo zastavili petim operaterjem sistema daljinskega ogrevanja, ki so bili v zadnjih dneh deležni največ kritik zaradi podražitve toplote. Odgovore smo dobili… »

Prihaja nov val razpisov: kaj lahko pričakujete podjetja

Finance.si pred 1 dnevom
Poudarek bo na podpori razvojno-raziskovalnim projektom, zelenemu prehodu Po lanski poplavi razpisov iz sredstev za okrevanje in odpornost smo letos v pričakovanju prvih razpisov iz nove kohezije. Pričakovati je predvsem spodbude za področje raziskav… »

Noro – koronadodatki še v letu 2023

Finance.si pred 1 dnevom
Medtem ko premier Golob razglaša, da »covida ni več«, minister Bešič Loredan nadaljuje in na novo predpisuje covidne dodatke zaposlenim v zdravstvu in sociali.… »

Pri Divači nameravajo postaviti daleč največjo fotovoltaiko v Sloveniji

Finance.si pred 18 urami
Konec prihodnjega leta bi lahko začela delovati na območju občine Divača 9,9-megavatna sončna elektrarna. Tako pričakuje investitor in razvijalec, podjetje Enery. Načrtovana proizvodnja naprave je 12 gigavatnih ur, naložba pa je ocenjena na okoli… »

Zeleni obveznici PV-Invest za varno in donosno naložbo v okolje

Finance.si pred 2 dnevoma
Na voljo sta dve obveznici, zelena obveznica PV-Invest 2022–2029 s 4,75-odstotno fiksno obrestno mero in zelena obveznica PV-Invest 2022–2033 s spremenljivo obrestno mero (trimesečni EURIBOR plus tri odstotke na leto; prvo leto 4,75 odstotka)… »

Jan Bec v nepremičninskem šopingu; na dražbi je kupil nekdanji Jankovićev lepotni salon

Finance.si pred 2 dnevoma
Lepotni salon je Damijan Janković kupil leta 2008, ga nikoli plačal, a vseeno uporabljal oziroma oddajal v najem; po 15 letih prihaja v last Jana Beca… »

Nemci pred znižanjem subvencij ponoreli za električnimi avtomobili

Finance.si pred 1 dnevom
Prodaja električnih avtov je decembra v Nemčiji prehitela prodajo bencinskih, Nemci pa so mesec končali s prodajo 314 tisoč avtomobilov in 38-odstotno rastjo Nemčija je s 1. januarjem znižala subvencije za električne avte s šest tisoč na 4.500… »

Za koliko Slovencev je temeljita energetska prenova doma preveliko breme

Finance.si pred 1 dnevom
Zelene hiše bodo velik finančni zalogaj za Slovence, ki so, prvič, stari, drugič pa imajo že druge dolgove; Golobova vlada sicer podpira pospešitev aktivnosti za energetsko učinkovitost… »

Kako bo Lexus ustvaril prvinsko izkušnjo ročnega menjalnika v električnem avtu

Finance.si pred 1 dnevom
Klepet z glavnim Lexusovim inženirjem elektrificiranih vozil o vozniških užitkih v dobi električnih avtov, strategiji japonske premijske znamke in novodobnem razumevanju luksuza. Občutek ročnega menjavanja prestav pri električnem avtomobilu je… »

Ajdovščina gradi Expo Vipavske doline. Kaj pomeni to za gospodarstvo in druge?

Finance.si pred 1 dnevom
Župan Tadej Beočanin vabi vlagatelje – podjetnike, lokalne pridelovalce, hotelirje in gostince, da spoznajo showroom Vipavske doline in si v njej rezervirajo svojo polico Občina Ajdovščina te dni podjetjem, hotelirjem in gostincem, kmetom in drugim… »

Finance.si, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem