Finance.si

(intervju) Stroški rastejo, mi pa bomo ceno dostave znižali

Finance.si pred dvema urama
Rok Izlakar, GLS Slovenija: V glavni paketni sezoni, ki je pri nas novembra in decembra, bomo partnerjem ponudili dodatne popuste. Rok Izlakar vodi GLS Slovenija od letos poleti, pred tem je bil pet let direktor prodaje, še pred tem pa je delal v… »

Domel širi posel za Daimler

Finance.si pred 5 urami
Naročila za sesalne enote upadajo, za varčne EC-motorje za električne avtomobile pa rastejo Z oktobrom Domel v obratu na lokaciji Reteče za četrtino povečuje zmogljivosti proizvodnje električnih motorjev za vodno črpalko, ki se vgrajuje v… »

BS: Slovenski finančni sistem je stabilen, se pa povečujejo sistemska tveganja, med njimi obrestno, kreditno in tveganje v…

Finance.si pred 18 urami
Dobičkonosnost bank je ugodna, a predvsem zaradi nerednih dogodkov, kot je sproščanje slabitev in rezervacij BS v najnovejšem poročilu o finančni stabilnosti ugotavlja, da je slovenski finančni sistem letos ostal stabilen, a ob pričakovanem… »

Evropski parlament potrdil uvedbo enotnega polnilnika v EU

Finance.si pred 18 urami
Evropski parlament je sprejel direktivo, po kateri bo do konca leta 2024 v EU zaživel enotni polnilnik za prenosne elektronske naprave. Mobilni telefoni, tablični računalniki in druge prenosne naprave bodo opremljeni s polnilnikom USB-C. To bo… »

Furs spet poziva: Še slab teden dni imate časa, da prijavite neupravičene PKP-pomoči

Finance.si pred 22 urami
Vse podjetnike in podjetja, ki so prejeli pomoč po interventni zakonodaji (tako imenovani protikoronski ali PKP-ukrepi), Furs vnovič poziva, naj prijavijo in vrnejo pomoči, za katere ne izpolnjujejo pogojev. To morajo storiti najpozneje do ponedeljka… »

Visoka cena Fedove lastne diskreditacije

Finance.si pred 1 dnevom
Na žalost se prav vsej gospodarski in družbeni škodi, ki bo sledila Fedovi diskreditaciji samega sebe, ne moremo več izogniti. A če je Fed že prepozno reagiral na rast inflacije, še vedno ni prepozno za omejitev škode. Reakcija finančnih trgov na… »

Zakaj je treba Golobovi vladi gledati pod prste

Finance.si pred 1 dnevom
Upam, da nova vlada ne bo podlegla ideološkim revolucijam, ki bi Sloveniji vzele desetletje razvoja. Novembra 2020, na vrhuncu totalitarnih teženj Janševe vlade, sem dal pobudo za ustanovitev Pravne mreže za varstvo demokracije. Skupaj z Amnesty… »

Vse bolj zaskrbljeni pogledi na trg nepremičnin

Finance.si pred 1 dnevom
Kaj o nepremičninskem trgu in tveganjih, ki izhajajo z njega, pravijo na Banki Slovenije in ESRB Stanovanjske nepremičnine v Sloveniji so precenjene po vseh kazalnikih, pravi Primož Dolenc, strateški svetovalec na Banki Slovenije (BS). Obenem na BS… »

Energetska kriza bo bolela kot zlom leta 2009, če se Evropa ne bo odločila prav

Finance.si pred 1 dnevom
Energetska industrija živi v strahu, da je bolečina prihajajočih mesecev mogoče le začetek Gospodarska škoda zaradi ustavitve dotoka ruskega plina se v Evropi hitro sešteva in obstaja nevarnost, da bo na koncu zasenčila vpliv svetovne finančne… »

Končuje se embargo na nakup hrvaških kmetijskih zemljišč: cene se dvigajo, a so med najnižjimi v EU

Finance.si pred 12 urami
Po koliko so se lani prodajali njive, travniki in pašniki na Hrvaškem Čez dobrih sedem mesecev, 23. junija 2023, bo poteklo sedemletno prehodno obdobje, ki si ga je Hrvaška izposlovala pri pravici državljanov Evropske unije do nakupa kmetijskih… »

Finance.si, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem