24ur

Borci v Mariupolu se ne predajo: 'Borili se bodo do konca'

24ur pred 30 dnevi
Kljub pozivu Moskve, naj ukrajinske obrambne sile v Mariupolu položijo orožje in se umaknejo iz mesta, se ukrajinski borci ne nameravajo predati. Ruske sile nadaljujejo z napadi na to pristaniško mesto na jugu Ukrajine, zračni napadi se vrstijo tudi… »

Na Hrvaškem orkanska burja, za večji del Jadrana izdan rdeči alarm

24ur pred 30 dnevi
Zaradi močnega neurja in orkanske burje je hrvaški hidrometeorološki zavod za večji del Jadrana izdal rdeči alarm. Kot opozarjajo, bi lahko sunki burje na območju Reke dosegli tudi 200 kilometrov na uro, hudo neurje pa težave povzroča še v drugih… »

Sporočilo ob veliki noči: Vedno je možen nov začetek

24ur pred 30 dnevi
Kristjani praznujejo svoj največji praznik – veliko noč, s katero se spominjajo Jezusovega vstajenja od mrtvih. Slednjega bodo naznanile velikonočne maše, ki pomenijo vrhunec velikonočnega praznovanja. Nadškofa Stanislav Zore in Alojzij Cvikl sta… »

Pohodnici na Starem vrhu zdrsnilo, poškodbe so bile usodne

24ur pred 30 dnevi
Planinki, ki je med vračanjem proti Podvrhu hodila v skupini, je zdrsnilo na strmem pobočju. Po daljšem drsenju je umrla na kraju dogodka. Policisti pozivajo k previdnosti. Na območju Starega vrha se je danes popoldan smrtno ponesrečila slovenska… »

Tragedija na Hrvaškem: v stanovanju umrla policist in policistka

24ur pred 30 dnevi
V stanovanju v središču hrvaškega mesta Ivanec so odkrili dve mrtvi osebi, moškega in žensko. Gre za uslužbenca policije – neuradno naj bi moški najprej ubil žensko, s katero je živel, nato pa sodil še sebi. Policija je prijavo o najdbi trupel… »

Med vrtanjem dekanskega predora onesnaženje vode, poginili so škrtavci

24ur pred 30 dnevi
Društvo Alpe Adria Green je sporočilo, da je v petek med vrtanjem dekanskega predora drugega tira železniške proge med Divačo in Koprom prišlo do onesnaženja okolja. Delavci so namreč naleteli na vodno žilo, vodo, pomešano s snovjo za hlajenje… »

Nevarno streljanje s karbidom: v Ljutomeru huje poškodovan moški

24ur pred 30 dnevi
Na območju Ljutomera policisti poročajo o poškodbi pri streljanju s karbidom. 63-letnemu moškemu je med streljanjem utrgalo del naprave za streljanje, ki ga je zadela v predel nog. Utrpel je hudo telesno poškodbo in se zdravi v bolnišnici. Policisti… »

Medvedjev: Ruska insolventnost bi lahko postala insolventnost Evrope

24ur pred 30 dnevi
Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je Evropo posvaril, da se bo v primeru plačilne nesposobnosti Rusije tudi sama znašla v velikih gospodarskih težavah. "Ruska insolventnost bi lahko postala insolventnost Evrope," je na Telegramu zapisal… »

Pri Kanarskih otokih zasegli skoraj tri tone kokaina

24ur pred 30 dnevi
Španska policija je v sredo v bližini Kanarskih otokov zasegla skoraj tri tone kokaina, ki je bil skrit v rezervoarju za gorivo ribiškega čolna. Aretirali so štiri Turke in Gruzijca. Oblasti so zadržale čoln s petčlansko posadko, osumljeno… »

'Najboljši se poberejo. Verjamem, da se bomo tudi mi'

24ur pred 30 dnevi
Slovenski rokometaši so v kvalifikacijskem ciklusu za nastop na svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem 2023 razočarali in zaostali za svojimi cilji. Po zmagi nad Italijani so bili Srbi za njih enostavno previsoka ovira, po dveh porazih v Celju in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem