RTV Slovenija

LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP vložili interpelacijo zoper Aleša Hojsa

RTV Slovenija pred 21 minutami
Štiri opozicijske stranke in skupina nepovezanih poslancev so vložili že drugo interpelacijo zoper notranjega ministra Aleša Hojsa. Med drugim mu očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in policijsko nasilje. Vodja poslanske… »

Protestniki so se po pohodu po ljubljanskih ulicah vrnili na Kongresni trg

RTV Slovenija pred 9 minutami
Protestniki, ki nasprotujejo proticovidnim ukrepom, so po poltretji uri zborovanja na Kongresnem trgu krenili po ljubljanskih ulicah. Policija je neprijavljen shod razpustila. Skupina se vrača v središče mesta. Mnenja o tem, kam nadaljevati pot, so… »

Krek: Epidemije še ni konec, morda prihaja nova različica

RTV Slovenija pred dvema urama
"Za naprej je težko napovedati, ampak verjetno se umrljivost ne bo kaj hitro umirila in bomo še nekaj tednov imeli po dva, tri ali več smrti na dan," je na novinarski konferenci dejal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek. V… »

Na Hrvaškem največ okužb v enem dnevu od začetka aprila

RTV Slovenija pred 5 urami
Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah ob 10.691 testih potrdili 3162 okužb z novim koronavirusom, kar je največji dnevni porast od začetka aprila letos. Umrlo je še 23 covidnih bolnikov, tudi pet cepljenih. Porast okužb potrjujejo tudi v Avstriji. Danes… »

Dva zaposlena v ZD-ju Žalec naj bi izdajala lažna cepilna potrdila

RTV Slovenija pred eno uro
V Zdravstvenem domu Žalec naj bi dva zaposlena izdajala lažna cepilna potrdila. Zato je vodstvo doma zanju že izdalo sklep o odstranitvi z delovnega mesta, so sporočili iz ZD-ja Žalec. Zadevo že preverjajo tudi celjski policisti, so povedali na… »

Vlada je razpravljala o mogočih ukrepih glede dražitve energentov

RTV Slovenija pred eno uro
Nevladne organizacije in sindikati so se podpisali pod poziv vladi k takojšnjemu ukrepanju za zajezitev posledic napovedanega dviga cen energentov. Vlada se je na seji seznanila z mogočimi ukrepi, ki jih je predlagala posebna vladna komisija. Ministrski… »

Alisson Becker: Klopp je maestro

RTV Slovenija pred 9 urami
Nogometaši Liverpoola so še s tretjo zmago v Ligi prvakov povsem prevzeli nadzor v skupini B. "Ni mi pomembno, na kakšen smo slavili. Po taki izjemni tekmi so najbolj pomembne tri točke," je bil po zmagi nad Atleticom vesel trener Jürgen Klopp… »

Nagrada Saharov v roke Navalnega

RTV Slovenija pred eno uro
Dobitnik letošnje nagrade Saharov je zaprti ruski opozicijski voditelj Aleksej Navalni, je na zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu sporočila njegova podpredsednica Heidi Hautala in ruske oblasti pozvala, da Navalnega nemudoma izpustijo iz… »

Jeseniška bolnišnica zaradi kadrovske stiske prosi za pomoč dijake in študente

RTV Slovenija pred 5 urami
Splošna bolnišnica Jesenice se spopada z zelo hudim pomanjkanjem kadrov zdravstvene nege. To že občutijo tudi bolniki, namesto 200 jih lahko v bolnišnici sprejmejo in oskrbijo le 170. Za pomoč se na družbenih omrežjih obračajo tudi na dijake in… »

Pet medijev zaradi strahu pred državo ni objavilo Pandorinih dokumentov

RTV Slovenija pred 6 urami
Pet medijev, ki so sodelovali pri pripravi nedavno objavljenih Pandorinih dokumentov, se je iz strahu pred represijo države odločilo, da ne objavijo načrtovanih publikacij. Dokumenti razkrivajo finančne posle svetovnih voditeljev v davčnih oazah. Gre… »

RTV Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem