Dnevnik

Miami na krilih Butlerja do prve zmage na vzhodu

Dnevnik pred eno uro
Košarkarji Miamija so na prvi tekmi finala vzhodne konference po zaslugi razpoloženega Jimmyja Butlerja, ki je dosegel kar 41 točk, ugnali Boston Celtics s 118:107 in v dvoboju na štiri zmage povedli z 1:0. Boston je tekmo bolje začel in v drugi… »

Švedska in Finska uradno vložili prošnji za vstop v Nato

Dnevnik pred 16 minutami
Švedska in Finska sta danes v Bruslju uradno vložili prošnji za vstop v Nato. Prošnji sta generalnemu sekretarju zavezništva Jensu Stoltenbergu davi predala veleposlanika obeh držav. Obe doslej nevtralni državi sta se za vstop v Nato odločili… »

Profesorica zgodovine, ki odkriva slikovite vrtove

Dnevnik pred 52 minutami
Andreja Rudaš je profesorica zgodovine na dveh ljubljanskih osnovnih šolah, poleg tega pa že več kot 15 let dela tudi v turizmu. Je vodnica za celotno Slovenijo, s tem da zadnja leta vodi po izbranih vrtovih – zasebnih, botaničnih, zgodovinskih in… »

Tudi žrtev ne ve, kdo jo je zabodel

Dnevnik pred eno uro
Na sojenju 22-letnemu Aleksandru Božinoviću zaradi poskusa uboja senat nima lahkega dela. Obtoženi zanika, oškodovanec ne ve, kdo ga je ranil, priče izpovedujejo zelo različno. Pa še težave s spominom imajo. Pred lokalom Parlament pub v središču… »

Nestandardna okna so zahtevnejša za senčenje

Dnevnik pred eno uro
Okrogla okna in močno sonce so zahtevna situacija. Senčenje okroglih oken ni najbolj enostavno, sploh če želimo ohraniti njihov izstopajoč videz. Senčenje nepravilnih okenskih odprtin je zanimiva tematika, ki ponuja vse več možnosti. Senčila… »

Neža Buh - Neisha: Moti me poneumljanje poslušalstva

Dnevnik pred dvema urama
Neža Buh oziroma Neisha, pevka, komponistka in pianistka, predstavlja steber slovenske pop scene. Državljanka, ki se popolnoma in od najstniških let posveča glasbi. Samo v dveh primerih, pravi, je delala zunaj glasbe. Štirinajst dni je lepila nalepke… »

Jelar je novo velikanko doživel v Stožicah

Dnevnik pred tremi urami
Slovenska moška in ženska reprezentanca v smučarskih skokih se že pripravljata na novo sezono. Žiga Jelar je glasbeni talent potrdil na koncertu Jana Plestenjaka v Stožicah. Kako resno so se slovenski smučarski skakalci in skakalke lotili priprav… »

Kakšno RTV si zamišlja nova koalicija

Dnevnik pred 8 urami
V državnem zboru bodo najprej obravnavali spremembi zakona o RTV Slovenija, ki sta ju predlagali SDS in NSi, kmalu pa naj bi sledil še osrednji predlog nove koalicije. Z njim bi na RTVS močno omejili politične vplive. Javni zavod se sicer pripravlja… »

Študentom ponovno grozi izselitev

Dnevnik pred 8 urami
Stanovalci študentskega doma Akademski kolegij so bili konec aprila seznanjeni s tem, da jih bodo septembra izselili. Ogorčeni nad slabo komunikacijo zavoda Študentski dom Ljubljana (ŠDL) so prepričani, da je zapiranje že tako nezadostnih… »

Negotova usoda vojakov po predaji

Dnevnik pred 8 urami
Nejasno ostaja, ali bodo ukrajinski vojaki iz mariupoljskega železarskega kompleksa Azovstal, ki so se predali ruskim silam, slednjič izmenjani z ruskimi vojnimi ujetniki. Ruski parlament bo namreč razpravljal o prepovedi izmenjave ukrajinskih vojakov… »

Dnevnik, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem