Mladina

»Posebnih sprememb niti tokrat ni pričakovati«

Mladina pred 9 urami
IZJAVA DNEVA. "Na splošnih volitvah v Bosni in Hercegovini se ponavlja vzorec. Vsakič znova v zraku obvisi vprašanje, ali se bodo okrepile sile, ki bi lahko res prinesle spremembo, BiH potisnile v smer države državljanov in reševale probleme ljudi… »

»Želel sem se boriti proti sistemu, a je bilo premalo somišljenikov«

Mladina pred 9 urami
IZJAVA DNEVA. "Ne, državo sem zapustil pred štirimi leti, živim v Franciji. Deset let sem skušal delati doma, sodeloval sem z mladimi, na koncu pa sem ugotovil, da ne gre več. Znotraj gledališkega sveta nisem več čutil povezanosti, tudi… »

Pravoslavna cerkev je bila vedno del spora, pogosto kot storilka, redkeje kot žrtev

Mladina pred 9 urami
Ruska pravoslavna cerkev je bila od nekdaj izjemno konservativna. Revščino in hlapčevstvo je utemeljevala kot božjo voljo. V sklopu edicij ZGODOVINA je izšla nova posebna številka Mladine, tokratna tema je Rusija. Slednja je namreč letos poslala… »

V Sloveniji uzakonjena pravica istospolnih partnerjev do posvojitve otrok

Mladina pred 14 urami
Ddržavni zbor (DZ) je z 48 glasovi za in 29 proti sprejel spremembe družinskega zakonika, ki določajo, da je zakonska zveza življenjska skupnost dveh oseb. Ddržavni zbor (DZ) je danes z 48 glasovi za in 29 proti sprejel spremembe družinskega… »

Severna Koreja nad Japonsko izstrelila balistično raketo

Mladina pred 23 urami
Severna Koreja je izstrelila balistično raketo, ki je preletela ozemlje Japonske in nato padla v Tihi ocean okoli 3000 kilometrov od japonske obale. Severna Koreja je davi po lokalnem času izstrelila balistično raketo, ki je preletela ozemlje Japonske… »

Vrstni red predsedniških kandidatov na glasovnicah

Mladina pred 14 urami
Državna volilna komisija (DVK) je izžrebala vrstni red kandidatov na glasovnicah za volitve predsednika republike, ki bodo 23. oktobra. Državna volilna komisija (DVK) je danes izžrebala vrstni redakandidatov na glasovnicah za volitve predsednika… »

Rusija: »Priključene ukrajinske regije so zdaj ruske državne meje«

Mladina pred 21 urami
Zgornji dom ruskega parlamenta prav tako potrdil priključitev ukrajinskih regij k Rusiji. Zgornji dom ruskega parlamenta - svet federacije - je soglasno potrdil priključitev samooklicanih ljudskih republik Lugansk in Doneck ter ukrajinskih regij Herson… »

Zelenski in Musk v sporu glede načrtov za končanje vojne

Mladina pred 22 urami
Ukrajinski predsednik je ostro kritiziral ameriškega milijarderja, ki je objavil anketo s svojimi predlogi za končanje vojne v Ukrajini. Ti med drugim vključujejo izvedbo novih referendumov na zasedenih ukrajinskih ozemljih in prepustitev Krima Rusiji… »

Kaj predsedniški kandidati menijo o vojni v Ukrajini in kdo je bil za njih do zdaj najboljši predsednik

Mladina pred 19 urami
Predsedniški kandidati in kandidatke na prvem soočenju na TV Slovenija. Na prvem programu TV Slovenija je včeraj potekalo prvo televizijsko soočenje vseh uradno prijavljenih kandidatov za predsednika oziroma predsednico republike. Kandidati in… »

Priprave na morebitne izpade elektrike

Mladina pred 21 urami
Če bi do tega prišlo v več državah članicah EU, bi lahko koristile tudi pomoč iz evropske strateške rezerve. Evropska komisija se ob vse bolj zaostreni energetski krizi pripravlja tudi na morebitne izpade elektrike, je v intervjuju za nemško… »

Mladina, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem