Mladina

»Sloveniji škodujejo tisti, ki spodkopavajo vladavino prava in svobodo medijev«

Mladina pred 6 urami
Na razmere v Sloveniji in trditve predsednika vlade Janeza Janše se je odzval evropski komisar Janez Lenarčič. Evropski komisar Janez Lenarčič je ob prihodu na zasedanje ministrov EU za evropske zadeve na Brdu pri Kranju poudaril, da "Sloveniji… »

Raziskava: »Dva odmerka cepiv Pfizer in AstraZeneca učinkovita proti različici delta«

Mladina pred 5 urami
Študija, objavljena v znanstveni reviji New England Journal of Medicine. Dva odmerka cepiv proti covidu-19 družb Pfizer in AstraZeneca sta skoraj tako učinkovita proti delta različici novega koronavirusa kot sta proti alfa različici, je razvidno iz… »

Jerala: »Napovedujem, da bo tudi v Slovenijo prišel cunami delta«

Mladina pred 7 urami
IZJAVA DNEVA. "Napovedujem, da bo tako kot po drugih državah prišel cunami delta. Vidimo, kako po drugih državah strmo rastejo okužbe. Zelo dobro in pomirjujoče je, da je število hospitalizacij približno desetkrat manjše kot pri prejšnjih valovih… »

Folklorist na obisku

Mladina pred 16 urami
Veleposlanik Damijan Sedar in folklorni kostum. »Spet smo tam,« je bil odgovor sogovornika, ki smo ga poprosili za komentar novega diplomatskega zdrsa. Komaj smo pozabili na podobo slovenske veleposlanice v Romuniji Lee Stančič, ki si je za izročitev… »

Mi, cepljeni, oni, necepljeni

Mladina pred 16 urami
Razprava o cepljenju je postala osebna, zelo osebna. Tisti, ki so se cepili, postajajo nestrpni do necepljenih, ti ne sprejemajo argumentov epidemiologov in stroke, trdo navajajo tiste, v katere verjamejo sami. Sprti so partnerji, sprte so družine… »

Koalicija sovraštva II

Mladina pred 16 urami
V času sedanje, tretje Janševe vlade neonacisti spet doživljajo prerod. In pri tem uživajo očitno podporo stranke SDS. Novejša zgodovina skrajne desnice v Sloveniji zajema zadnja štiri desetletja in ni brez anekdot. Najprej so po Ljubljani krožile… »

»Novinarje imajo za talce«

Mladina pred 16 urami
Bojan Veselinovič, direktor STA. Bojan Veselinovič (1965) je novinarsko kariero začel leta 1988 kot radijski dopisnik iz Beograda. V devetdesetih je napredoval v urednika uredništva notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj Radia Slovenija ter nato v… »

Ukinimo stranke!

Mladina pred 16 urami
Zakaj je Simone Weil menila, da je totalitarizem produkt političnih strank in da bi bila ukinitev teh blizu čistemu dobremu. Ko gledate, kako stranke delijo Slovenijo (in kako si jo delijo kot vojni plen), kako trgujejo z našim življenjem in našo… »

Milijon za Jambreka

Mladina pred 16 urami
Tokovi proračunskega denarja v zasebno univerzo. Ministrstvo za finance je predložilo poročilo o opravljenih inšpekcijskih nadzorih. Gre za redno, suhoparno poročilo, ki pa razkriva delček spornih poslovnih praks dveh fakultet Nove univerze, zasebne… »

Prepoved protestov neustavna!

Mladina pred 16 urami
Nekatere evropske države so v času epidemioloških omejitev pod določenimi pogoji dovoljevale javne shode in varovale pravico do mirnega zbiranja, Slovenija ni sodila mednje. Ustavno sodišče je še en velik vladni (epidemiološki) poseg v človekove… »

Mladina, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem