Mladina

VIDEO: Že druga interpelacija ministra Hojsa

Mladina pred tremi urami
Med drugim mu očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in policijsko nasilje, pa tudi ponižujoč, ignorantski in nestrokovni odnos do splošne in strokovne javnosti. Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP so danes vložile v tem… »

Umrl je Branko Mamula

Mladina pred 5 urami
Nekdanji obrambni minister in načelnik generalštaba JLA je v 101. letu umrl za posledicami covida-19. V 101. letu življenja je umrl eden najbolj prepoznavnih vojaško-političnih voditeljev nekdanje SFRJ, bivši jugoslovanski obrambni minister in… »

Bomo vlagali v oklepnike ali v domove za starejše, stanovanja za mlade in bolnišnice?

Mladina pred tremi urami
Levica predlaga posvetovalni referendum o opremljanju vojske. Levica je v državni zbor vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu predloga resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske (SV) do… »

Hudi pritiski na novinarje

Mladina pred 6 urami
Pandorini dokumenti razkrivajo korupcijo oblasti. Pet medijev, ki so v okviru Mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev (ICIJ) sodelovali pri pripravi nedavno objavljenih Pandorinih dokumentov, se je iz strahu pred represijo države umaknilo in… »

Nekdanji Trumpov svetovalec obtožen zaničevanja ameriškega kongresa

Mladina pred 5 urami
Zloglasni Steve Bannon zanemaril poziv za predajo dokumentov in zaslišanje. Desničarskega populista, ki je hotel združiti evropsko skrajno desnico, in nekdanjega svetovalca bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa Steva Bannona, je odbor… »

Nisem sama

Mladina pred 5 urami
Izločenost, osamljenost in izolacija je realnost mnogih priseljenih žensk. Ob pomoči ustvarjalnih aktivnosti pa se lahko povežejo s sabo in med sabo povežejo na nov način. V Švicariji bodo danes ob 18. uri odprli razstavo Nisem sama, ki predstavlja… »

Za psevdonimom pisateljice se skrivajo trije moški

Mladina pred 4 urami
Carmen Mola velja za špansko Eleno Ferrante. Špansko založniško podjetje Planeta Group vsako leto podeli literarno nagrado planeta, vredno milijon evrov. Letos je nagrado dobila španska pisateljica Carmen Mola. Gre za psevdonoim, za katerega se vse… »

»Grozljiva poročila o mučenju, prisilnih izginotjih in zlorabah«

Mladina pred 6 urami
Sirski begunci po vrnitvi domov deležni hudih zlorab. Sirski begunci, ki se vračajo v od vojne razdejano domovino, so po njihovih navedbah deležni mučenja, arbitrarnih pridržanj in izvensodnih pobojev, v danes objavljenem poročilu izpostavlja… »

Kaj se mora še zgoditi?

Mladina pred 7 urami
Na 24ur Zvečer predvajali več kot deset let star posnetek, v katerem Vizjak plačevanje davkov opisuje kot "glupo": "Jaz ne vem, zakaj bi denar metal stran za tako bedasto stvar. Daj mi ti povej. Meni je to totalno nelogično." Že zavržen odnos do… »

Iz mestne hiše bodo odstranili sporni kip

Mladina pred 6 urami
188 let star kip enega od ustanovnih očetov ZDA in lastnika sužnjev Thomasa Jeffersona bo romal na smetišče zgodovine. Newyorški mestni svet je v torek soglasno potrdil resolucijo za odstranitev 188 let starega kipa enega od ustanovnih očetov ZDA in… »

Mladina, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem