Arhiv novic 16.10.2016

Srhljiva noč: V Preserjah so ponovno strašile buče

Domžalec 16.10.2016
Bučo, zelenjavni posladek se lahko uporablja na različne načine – od bučne juhe in bučnega golaža pa vse do bučnega zavitka. Jeseni se buče uporabljajo tudi za okras. In če so osvetljene, najbolj pogosto v času noči čarovnic, pa nam… »

»Gasilci so se spopadli z ognjem v podjetju Ličarstvo Štrukelj v Preserjah«

Domžalec 16.10.2016
Včeraj v popoldanskih urah je zaposleni po odmoru za kavo, v podjetju Ličarstvo Štrukelj, ki se nahaja na Kajuhovi ulici v Preserjah, opazil gost dim, ki se je valil proti vhodu v stavbo. Ker je opazil, da gre za požar je nemudoma poklical Regijski… »

Domžalski rogisti trobijo že 25 let

Domžalec 16.10.2016
Trobila so cevasta glasbila, ki proizvajajo zvok tako, da glasbenik s pihanjem zraka povzroči vibracijo ustrezno napetih ustnic, ki se v glasbilu pretvori v zvok. In ravno to že 25 let počnejo Domžalski rogisti, ki so v soboto, 15. oktobra 2016, v… »

»Jesen« mengeških likovnikov se je preselila v Nazarje

Domžalec 16.10.2016
Slikarska razstava, ki jo likovniki ponosno dodajajo v niz praznovanj v počastitev 20. obletnice delovanja društva Likovno društvo Mengeš je skupaj s Kulturnim društvom Nazarje pripravilo slikarsko razstavo z naslovom »Jesen«. Zato je rdeča nit… »

Samo najboljše – naši učenci

Domžalec 16.10.2016
V začetku septembra sta se dva razreda posebnega programa OŠ Roje odzvala na razpis natečaja »Samo najboljše, naši učitelji in vzgojitelji«, ki ga je ob jubilejnem Svetovnem dnevu učiteljev razpisal Center za raziskovanje in spodbujanje… »

Pokažimo svoje znanje – 14. kviz gasilske mladine PGD Študa

Domžalec 16.10.2016
V soboto, 15. oktobra 2016, se je na Osnovni šoli Venclja Perka v Domžalah odvijal že 14. kviz gasilske mladine PGD Študa. Letošnjega kviza se ga je udeležilo 13 pionirskih in 12 mladinskih ekip, ki so se pomerile v teoretičnem znanju gasilstva in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem