Arhiv novic 17.11.2017

Razstava o delih sakralnega slikarja Matije Koželja v Plečnikovi, nekdanji Pirnatovi vili na Homcu

Domžalec 17.11.2017
Homški hrib je izrazit in izstopajoč osamelec, ki se dominanto dviguje nad okolico. Tega se je zavedal pasar Alojz Pirnat, ki je leta 1946 kupil 2.364 kvadratnih metrov veliko zemljišče. Na njem je bilo pogorišče prosvetnega doma, ki je bil nekoč v… »

Pomivalni stroj je obvezna oprema vsakega doma

Domžalec 17.11.2017
Dandanes že težko najdemo dom, v katerem ne bi svojega mesta našel tudi pomivalni stroj. Brez najmanjšega dvoma lahko namreč napišemo, da so takšni stroji zadnja leta postali skoraj obvezen kos bele tehnike v prav vsaki kuhinji. Njihova glavna… »

Jana Debevec, prva vaditeljica skupine 88 lip iz Društva Šola zdravja

Domžalec 17.11.2017
Šestega decembra 2008 se je Zdenka Katkič dobila s prvimi članicami in člani telovadne skupine, ki je postala jedro za kasnejši nastanek Društva Šola zdravja. Pred kratkim je Jana Debevec praznovala svoj 70. rojstni dan in to je bila priložnost… »

S podstrešja v dnevno sobo

Domžalec 17.11.2017
V Radomljah je letos prvič zaživel Študijski krožek, ki so ga poimenovali »S podstrešja v dnevno sobo«. Gre za majhne skupine za neformalno učenje, kjer se zbirajo, učijo in družijo radovedni te s svojimi rezultati prispevajo k razvoju domačega… »

Nanine karikature: Nelson Mandela

Domžalec 17.11.2017
Čas je za novo portretno karikaturo v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo znanega ameriškega filmskega igralca in producenta Samuela L. Jacksona, tokrat pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem