Arhiv novic 31.01.2018

V Depali vasi prišlo do naleta dveh osebnih vozil, ena oseba utrpela poškodbe

Domžalec 31.01.2018
Danes nekaj po 18. uri je regionalni cesti Domžale-Trzin, v naselju Depala vas prišlo do naleta dveh osebnih vozil, pri tem je ena oseba utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljana v UKC Ljubljana. Poleg reševalcev so… »

Mesto svetlobe, ki požira vse pred seboj

Domžalec 31.01.2018
Marko Kumer spremlja štiri družine iz Šoštanja in odkriva, kako samo mesto, predvsem pa termoelektrarna in z njo povezane politične mahinacije, korupcija in slab ugled, vplivajo na njihova življenja. Dokumentarni film, ki ga je režiral Marko Kumer… »

Pravljice in pripovedi v Knjižnici Domžale navdušile poslušalce

Domžalec 31.01.2018
V organizaciji Silve Lamprecht, Ire Zorko in Knjižnice Domžale, so v torek, 30. januarja 2018, obiskovalcem knjižnice, ljubiteljem pravljic in zgodb, predstavili svoje poglede na večer pravljic, ki bi bile rade povedane in slišane in bi se nas rade… »

Bralnice pod slamnikom – Ni slabih koncev, ampak so le novi začetki

Domžalec 31.01.2018
Danes je v Kulturnem domu Franca Bernika potekalo slovesno odprtje 8. mladinskega festivala pod imenom Bralnice pod slamnikom, ki navdihuje in širi obzorja. Glavni pobudnik festivala je Založba Miš v sodelovanju s knjižnicami Domžale, Nova Gorica… »

Lahko se zgodi, da boste nekoč vi tisti, ki boste nekomu rešili življenje!

Domžalec 31.01.2018
Prav hitro se lahko vsak izmed nas v določeni situaciji znajde pred človekom, ki rabi oživljanje. Poleg temeljnega postopka oživljanja pa ponesrečencu lahko pomagamo tudi z avtomatskim defibrilatorjem (AED), saj jih je na različnih lokacijah v… »

Hitra Sedmica z dostavo odličnih malic in drugih jedi poskrbi, da vaš želodček ne trpi

Domžalec 31.01.2018
V današnjem hitrem tempu življenja se velikokrat zgodi, da pozabimo na nekoga, ki ga je potrebno razvajati nekajkrat na dan, če ne nas sam opomni na to, kar pa ni prijetno, sploh tedaj, ko smo v pogonu. Govorimo o lakoti, ki ni prijetna stvar in tudi… »

Premagaj svoje ovire, Die, der, das? in masažne svečke

Domžalec 31.01.2018
V Centru za mlade Domžale bodo v prvi polovici meseca februarja začeli jezikati po nemško, organizirajo pa tudi dve zanimivi delavnici. Na delavnici Premagaj svoje ovire, bodo udeležencem predstavili eno izmed metod, s pomočjo katere posamezniki… »

Goli otok prekletih – 3. Del

Primorska24 31.01.2018
Bili smo v 50. letih 20. stoletja, Evropa je že obrnila list zgodovine od grozot 2. sv. vojne, pa vendar smo na tem otoku prekletih še naprej trpeli, v istih razmerah kot taboriščniki v nacističnih koncentracijskih taboriščih. Bili smo sami, sami… »

Zakonodaja za referendum o II Tiru neustavna

Primorska24 31.01.2018
Ustavno sodišče je danes objavilo razsodbo, iz katere je razvidno, da Zakon o referendumu in o ljudski iniciativi ter Zakon o volilni in referendumski kampanji nista bila v skladu z Ustavo pri referendumu o II Tiru. Še več, Vlada je kljub zakonskim… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem