Arhiv novic 22.12.2018

Grad Brdo pri Lukovici: po poteh pisatelja Janka Kersnika

Domžalec 22.12.2018
Digitalna zbirka na portalu KAMRA ( https://kamra.si) Zgodovina je okoli nas in v nas samih. Naših vezi s preteklostjo ne sestavljajo samo družinske in sorodstvene vezi, temveč tudi spomini na posameznike in dogodke, ki so igrali pomembno vlogo pri… »

V bližini naselja Pšata zgorel avto, ki naj bi ga neznanci zažgali namerno

Domžalec 22.12.2018
Danes nekaj po 22. uri je na Pšatski poti, ki pelje iz naselja Pšata proti Brinjam, občan ob cesti opazil, da gori osebno vozilo. Na kraju so posredovali gasilci PGD Pšata – Dragomelj, PGD Podgorica – Šentjakob in Gasilske brigade Ljubljana, ki… »

Na domžalskem tržnem prostoru pričakali Božička

Domžalec 22.12.2018
Sobotno dopoldne, 22. decembra 2018, je na domžalski tržni prostor ponovno privabilo polno obiskovalcev od blizu in daleč, ki hodili od stojnice do stojnice ter kupovali domače dobrote, ki so jih pridelale pridne roke okoliških kmetov. Na tržnem… »

Kako so nekdaj koledovali v Kamniku

Domžalec 22.12.2018
Vsi praznujemo, vsi se veselimo praznikov, pa o njih običajno vemo bolj malo. Prazniki v letu bi bili še bolj živi, če bi bolj poznali njihovo zgodovino, se vživeli v ozadje, njihovo vsebino, pomen, razvoj in zahteve. Odnos do praznikov je v resnici… »

Ker so se Božičku na poti pokvarile sani, se je v Domžale pripeljal z gasilskim tovornjakom

Domžalec 22.12.2018
Vsi dobro vemo, da je v teh dneh najbolj zaposlen Božiček s svojimi pomočniki. Ker mora v tem času obiskati in obdarovati veliko število otrok po vsej zemeljski obli, se mora natančno držati urnika, pri tem pa mora vse teči kot namazano. Bog ne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem