Arhiv novic 20.04.2019

V naselju Zgornji Prekar pri Moravčah v garaži hiše zagorela izolacija, domačin pri gašenju utrpel opekline

Domžalec 20.04.2019
Danes okrog 14. ure v garaži stanovanjske hiše v Zgornji Prekar v občini Moravče zagorela izolacija, ki je bila tam v shrambi. Požar so začeli gasiti domači, ki so tudi iznesli gorečo izolacijo iz prostora, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD… »

Blagoslov velikonočnih jedi kot del praznovanja Velike noči

Domžalec 20.04.2019
Velikonočna jedila v domu in družini ustvarjajo »Božje okolje« in so podoba velikonočne večerje, ki jo je Jezus obhajal s svojimi učenci, ter mašne daritve – velikonočne gostije, na katero smo vsi povabljeni. Namen blagoslova je, da se zavemo… »

V ŽIVO ob 20:00: Neposreden prenos velikonočne vigilije iz Homca

Domžalec 20.04.2019
Na veliko soboto zvečer se z velikonočno vigilijo prične velikonočno praznovanje, ki nas s slovesnim bogoslužjem uvede v skrivnost Kristusovega vstajenja. Bogoslužje velikonočne vigilije lahko v neposrednem prenosu iz cerkve Marijinega rojstva na… »

V Loki pri Mengšu ob stanovanjski hiši zagorela vrtna lopa

Domžalec 20.04.2019
Danes okrog 8.30 ure je na Testenovi ulici v Loki pri Mengšu zagorela lesena lopa ob stanovanjski hiši. Do požara naj bi prišlo zaradi napake na električni napeljavi štedilnika. Na kraju so posredovali gasilci PGD Loka pri Mengšu, PGD Mengeš in… »

21. kegljaški turnir slovenskih paraplegikov za Pokal Občine Domžale

Domžalec 20.04.2019
Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, ustanovljeno 1978 ima 308 članov v 38 občinah osrednje Slovenije. V občini Domžale živi 19 članov – paraplegikov in tetraplegikov. Že štiri desetletja društvo uspešno uresničuje vse svoje naloge… »

V center Domžal zataval zbegan srnjak. Velja previdnost!

Domžalec 20.04.2019
Danes nekaj čez sedmo uro zjutraj je občan Regijski center za obveščanje (112) obvestil, da je na dvorišču stanovanjske hiše med Ljubljansko cesto in ulico Nikole Tesle ujet srnjak. Regijski center za obveščanje je o tem obvestil lovca in… »

Jutranji blagoslov velikonočnega ognja in vode

Domžalec 20.04.2019
Na veliko soboto zgodaj zjutraj so duhovniki blagoslovili velikonočni ogenj in vodo, s katerima so verniki pokadili in pokropili domove. Kjer še kurijo na trda goriva, gospodinje na ognju, ki ga zanetijo z blagoslovljenim velikonočnim ognjem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem