Arhiv novic 09.10.2020

Z zaupanjem nad podzavarovanost

Domžalec 09.10.2020
Nedolgo tega je po medmrežju zaokrožil govor, ki je med uporabniki spleta požel veliko navdušenje. V spominu mi je ostalo sporočilo, kako neizprosni, nemarni in nespoštljivi smo do nas samih, predvsem pa do našega lastnega zdravja in kako zelo… »

Jezik enakopravnosti – da slovenski znakovni jezik ne bi izumrl

Domžalec 09.10.2020
»Jeziki izumirajo vsak dan; če bi se to zgodilo tudi slovenskemu znakovnemu jeziku, bi skoraj 1500 gluhih ostalo brez jezika, v katerem bi se lahko sporazumevali. Da se to ne bi zgodilo, je Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije v Državni zbor… »

Nanine karikature: Erika Žnidaršič

Domžalec 09.10.2020
Prišel je petek in z njim nova portretna karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Prejšnji teden smo objavili karikaturo francoske pevke Edith Piaf, danes pa je na vrsti karikatura slovenske… »

Več kot korona #Ajdapiše

Domžalec 09.10.2020
Danes obeležujemo sto let od predvečera koroškega plebiscita, ki je potekal 10. 10. 1920. Pri urah zgodovine je bil to eden tistih datumov, ki sem si ga najlažje zapomnila. In zakaj je to danes pomembno? Tri dni po plebiscitu so bili objavljeni… »

Koronavirus: Novi ukrepi – poziv Občine Domžale

Domžalec 09.10.2020
Letošnjo pomlad smo dodobra spoznali COVID-19 in virus tako več ni neznanka. V vsem tem času smo se z njim že naučili živeti, a vendar smo ponovno postavljeni pred izzive in ukrepe. Ob ponovnem širjenju virusa Covid-19 na vas apeliramo s prošnjo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem