Arhiv novic 05.02.2021

Zaposlitev v Policiji – Kako in zakaj postati policist/policistka?

Domžalec 05.02.2021
Si želiš opravljati poklic, katerega poslanstvo je v sodelovanju s posamezniki in skupnostmi zagotavljati varnost ljudi in premoženja, preprečevati, odkrivati in preiskovati prekrške in kazniva dejanja, vzdrževati javni red in mir, nadzorovati… »

Bralci – virtualna galerija učencev Osnovne šole Rodica

Domžalec 05.02.2021
Kipci bralcev, ki so jih ustvarili mladi umetniki Osnovne šole Rodica ob mentorstvu Katarine Škofic in Viviane Škrabec, so predstavljeni v virtualni galeriji. Bralci so postavljeni tudi na različne lokacije v domačem kraju. Virtualna galerija… »

Bog obstaja, ime ji je Petrunija

Domžalec 05.02.2021
Film o »normalni« dvaintridesetletnici v »nenormalnem« svetu: Petrunija je diplomirana zgodovinarka, ki jo bolj kot heroj Aleksander Veliki zanima kitajska revolucija, ki je ne zanimajo ličila in oprijeta oblačila, za katera si njena mati želi, da… »

Pojdi z mano

Domžalec 05.02.2021
Zgodba o štirih trinajstletnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj odpravijo iz sicer domačega, urbanega okolja v njim povsem tuj ruralni svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje lepot… »

Živa kultura v Domžalah: V virtualni družbi Knjižnice Domžale

Domžalec 05.02.2021
Slovenski kulturni praznik ima dolgo zgodovino. Prva vseslovenska proslava ob obletnici Prešernove smrti sega v leto 1941. To je bil v času II. svetovne vojne praznik vseslovenske enotnosti in so ga praznovali 7. februarja. Kot praznik slovenske kulture… »

Zakaj Prešeren? #Ajdapiše

Domžalec 05.02.2021
Večkrat se pošalimo, da smo res nenavaden narod. Naš največji kulturni praznik praznujemo na dan, ko je umrl naš največji pesnik. Zakaj ne bi praznovali tretjega decembra na njegov rojstni dan? Predvsem pa, zakaj Prešeren? Saj ni edini od teh… »

Živa kultura v Domžalah: Pogovor s filmsko ustvarjalko Teono Strugar Mitevsko

Domžalec 05.02.2021
Teona Strugar Mitevska je ena od najbolj znanih filmskih ustvarjalk s področja bivše Jugoslavije. V svet filma je vstopila kot otroška igralka. Šolala se je za slikarko in grafično oblikovalko, kasneje pa študirala film na newyorški Tisch School of… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem