Arhiv novic 02.04.2021

V ŽIVO iz Domžal: Obredi velikega petka

Domžalec 02.04.2021
Na veliki petek se spominjamo Jezusovega trpljenja in smrti na križu. Veliki petek je edini dan v cerkvenem letu, ko ni svete maše, prav tako na veliki petek v Katoliški Cerkvi velja strogi post. Neposreden prenos obredov velikega petka iz domžalske… »

Osem stvari, ki jih lahko Domžalčani počnemo v času #ostanidoma – drugi del, leto dni kasneje #Ajdapiše

Domžalec 02.04.2021
Prispevek 8 stvari, ki jih lahko počnemo v času #ostanidoma je bil moj prvi prispevek na Domžalcu. Iz zapisov #ostanidoma je nastala kolumna #Ajdapiše in ko sem na Facebooku videla »memory« tega prispevka, torej objavo lanskega leta, me je stisnilo… »

Nanine karikature – Wpap art: Tanja Žagar

Domžalec 02.04.2021
Prišel je petek in z njim prvi Nanin portret v Wpap art tehniki. Domžalska karikaturistka Nana Guberinič se je odločila, da vam bo enkrat mesečno predstavila svoja dela v Wpap art tehniki. Ta teden premierno v tej tehniki predstavljamo portret… »

Praznovanje velike noči in šege v Sloveniji in po Evropi

Domžalec 02.04.2021
Članice in člani študijskega krožka Etnologija so aktivni tudi v korona času. Kljub temu, da se zaradi ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja epidemije ne smejo družiti, ostajajo v stiku preko e-pošte in drugih sodobnih medijev. Za letošnje… »

V ŽIVO iz Domžal: Križev pot

Domžalec 02.04.2021
Na veliki petek se spominjamo Jezusovega trpljenja in smrti na križu. Veliki petek je edini dan v cerkvenem letu, ko ni svete maše. Ob 15. uri, ko obhajamo spomin na Jezusovo smrt na križu, molimo križev pot. Neposreden prenos molitve križevega pota… »

Triletnega otroka, ki se je zagozdil v vkopani betonski cevi, gasilci rešili nepoškodovanega

Domžalec 02.04.2021
I. izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je danes malo pred iztekom dnevne službe posredovala v Dobu pri Domžalah, kjer je triletni otrok na vrtu pred stanovanjsko hišo med igro zlezel v vkopano betonsko cev in se v njej zagozdil. Intervencija se… »

Bralno spodbujevalni projekt ob svetovnem dnevu pravljic

Domžalec 02.04.2021
Mednarodna zveza za mladinsko književnost IBBY je razglasila 2. april za mednarodni dan knjig za otroke. Obeležujemo ga od 2. aprila 1967. Poznamo pa ga tudi kot svetovni dan pravljic, saj se je na ta dan daljnega leta 1805 rodil danski pravljičar Hans… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem