Arhiv novic 04.09.2021

Dnevi narodnih noš so odpovedani

Domžalec 04.09.2021
Zaradi skrbi za varnost in zdravje vseh udeležencev na prireditvi, so se na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik odločili, da prireditev Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine odpovejo. Vsako leto drugi konec tedna v septembru v Kamniku… »

V Lukovici obeležili občinski praznik, naziv Častna občanka podelili Veri Beguš

Domžalec 04.09.2021
Občina Lukovica vsako leto ob občinskem prazniku – obletnici rojstva Janka Kersnika, ki jo obeležujemo 4. septembra, pripravi osrednjo prireditev. Vsaki dve leti pa nagradijo najbolj zaslužne občane. Občina Lukovica je bila ob ustanovitvi pred… »

Izjemne zgodbe naše okolice: živahna zgodovina gradu Brdo pri Lukovici

Domžalec 04.09.2021
Letos junija je svojo življenjsko pot v 97. letu starosti sklenila Iva Skušek, rojena Kersnik z Brda pri Lukovici. Gospa je bila vnukinja pisatelja Janka Kersnika in je tudi sama 16 let živela na gradu Brdo pri Lukovici vse do leta 1941, ko so njenega… »

Pasja šola: komu je namenjena?

Domžalec 04.09.2021
Naj takoj na začetku razjasnimo, komu je namenjena pasja šola. Namenjena je vam – lastnikom psov in ‘’prevzgaja ter vzgaja’’ vas in ne neposredno vašega kosmatinca. Obisk pasje šole je tudi odlična priložnost za socializacijo vašega psa… »

Gasilci PGD Trojane v garažo zapeljali novo gasilsko vozilo GCGP-1

Domžalec 04.09.2021
Včerajšnjega petkovega večera so se zagotovo najbolj veselili gasilci PGD Trojane, saj so ob 110 letnici delovanja društva, v garažo njihovega razširjenega gasilskega doma zapeljali novo gasilsko vozilo GCGP-1, s katerim bodo sedaj lahko še bolj… »

Derbi tretjega kroga SŽNL: Rumenosrčne bodo izzvale ekipo ŽNK Ljubljana

Domžalec 04.09.2021
Dve tekmi, šest zadetkov in vstop v “klub sto”. Zala Kuštrin se lahko po uspešnem tednu in nedeljski tekmi pohvali, da je v članskih tekmovanjih Nogometne zveze Slovenije dosegla že več kot sto zadetkov. “Vesela sem tega dosežka, vseeno pa se… »

Streljanje sredi Trsta, najmanj šest ranjenih

Primorska24 04.09.2021
V središču Trsta se je danes zjutraj streljalo. Italijanski policisti naj bi dva vpletena že prijeli. Primorski dnevnik poroča, da se je malo pred osmo uro zjutraj v Ul. Carducci, pri Ul. sv. Frančiška streljalo, v nasilje pa, da je bilo vpletenih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem