Arhiv novic 22.11.2021

Odstopil ravnatelj ljubljanske Drame: "Zgradba je popolnoma iztrošena"

Svet24 pred 13 dnevi
Odstopil je ravnatelj SNG Drama Igor Samobor, ki kot razlog za to odločitev po osmih letih, odkar vodi to institucijo, navaja nespoštovanje zavez glede prenove gledališke hiše. Glavne očitke je naslovil na zdajšnjega ministra za kulturo Vaska… »

Dikaučič ostaja pravosodni minister, za nezaupnico glasovalo 42 poslancev

RTV Slovenija pred 14 dnevi
Za nezaupnico pravosodnemu ministru Marjanu Dikaučiču je glasovalo 42 poslancev, proti jih je bilo 28, prisotnih pa 77. Dikaučič tako ostaja minister. Za uspeh nezaupnice je bilo potrebnih 46 glasov. Predlagatelji (LMŠ, SD, Levica, SAB, nepovezani… »

ITALIJANI RAZMIŠLJAJO O UVEDBI POGOJA PC: Necepljenim prepovedan vstop v lokale, fitnese in na smučišča

Regional pred 13 dnevi
V Italiji razmišljajo o uvedbi pogoja PC (preboleli ali cepljeni proti covidu-19) v deželah, kjer bi beležili visok delež novih okužb z novim koronavirusom. V tem primeru nameravajo necepljenim onemogočiti vstop v lokale, fitnes centre in na… »

V zadevi odrezana roka Adlešičeva in Abramov priznala krivdo #video

SiolNET pred 13 dnevi
Senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je na ponovljenem sojenju v zadevi odrezana roka Julijo Adlešič in Sebastiena Abramova po njunem današnjem priznanju spoznal za kriva in ju obsodil na zaporni kazni. Adlešičevi je prisodilo na eno leto in sedem… »

STANJE SE NE IZBOLJŠUJE: V nedeljo pozitivnih več kot polovica testov

Regional pred 14 dnevi
V nedeljo so opravili 2730 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 1389 oz. 50,9 odstotka testov. V bolnišnicah zdravijo 1162 covidnih bolnikov, od teh jih 275 potrebuje intenzivno zdravljenje. V nedeljo je umrlo 16 covidnih… »

V Wisconsinu zapeljal v množico in ubil pet ljudi

Delo pred 13 dnevi
V Waukeshi, nedaleč od Kenoshe, kjer so v petek oprostili Kyla Rittenhousa, se je zgodil napad na udeležence predbožične parade, poškodovanih 40 ljudi. V mestu Waukesha v ameriški zvezni državi Wisconsin je voznik z vso hitrostjo zapeljal vozilo v… »

Dopinška afera Martine Ratej dobila epilog

Slovenske novice pred 13 dnevi
Umaknila je pritožbo. Slovenska rekorderka v metu kopja Martina Ratej je umaknila pritožbo, ki jo je dala na Mednarodno športno razsodišče (Cas) in sprejela kazen za dopinški prekršek, sta objavili Slovenska protidopinška organizacija (Sloado) in… »

Skrajni ukrep: Inšpekcija zaprla šolo, za vse učence odredila pouk na daljavo

Zurnal24 pred 13 dnevi
Pretekli teden so inšpektorji v šolah izvedli 43 nadzorov in v petih primerih ugotovili večje nepravilnosti. "Šole niso uredile samotestiranja za otroke, niso pridobile soglasja staršev, za otroke, ki niso imeli soglasja staršev, niso uredili… »

Na območju Slejkoti II naj bi gradili sedem večstanovanjskih vrstnih hiš

Primorske pred 14 dnevi
V Ajdovščini se obeta nov projekt stanovanjske gradnje. Podjetje Diosa invest iz Ljubljane namerava pri Slejkotih, na območju nad regionalno cesto proti Colu, zgraditi sedem večstanovanjskih objektov. Ajdovski svetniki so pred dnevi potrdili novo… »

NA OTOČCU ODKRILI SPOMINSKO OBELEŽJE: Janša in Plenković izpostavila pomen sodelovanja in prijateljstva

Regional pred 13 dnevi
Na Otočcu so danes ob prisotnosti predsednikov vlad Slovenije in Hrvaške, Janeza Janše in Andreja Plenkovića, ter prvega predsednika slovenske vlade Lojzeta Peterleta in njegovega takratnega hrvaškega kolega Franja Gregurića odkrili spominsko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem