Arhiv novic 08.12.2021

Vikend judoistov v Celju

Domžalec 08.12.2021
Judo klub Komenda se je v soboto, 4. december 2021 in nedeljo, 5. december 2021 boril na tatamiju v Celju, kjer je potekal Novoletni turnir Ivo Reya. Prvi dan so nastopili tekmovalci v starostnih kategorijah U12, U14, U16 ter U21, drugi pa še mlajši… »

Prišla je snežna pošiljka

Domžalec 08.12.2021
Napovedi vremenoslovcev se uresničujejo. Sneg je popoldan zajel večino krajev po Sloveniji. Do večera so se padavine še okrepile in ponoči bodo zajele vso državo. Sneži tudi na domžalskem območju, sneg pa se že prijema cestišča. Zaradi tega… »

Razkriti najbolj pogosti avtomobili s prevrtenimi kilometri: prevladujejo nemški premium avtomobili

Domžalec 08.12.2021
Lažna kilometrina je ena najpogostejših prevar, ki se pojavlja na trgu rabljenih avtomobilov. Ta na nezakonit način napihne ceno rabljenega vozila in pokvari lastniško izkušnjo. Kot je pokazala nedavna študija carVertical, so kupci premium nemških… »

Literarna kavarna – Erica Johnson Debeljak: devica, kraljica, vdova, prasica

Domžalec 08.12.2021
Devica, kraljica, vdova, prasica presega tradicionalne žanrske oznake. Ni le knjiga spominov, temveč tudi antropološka analiza vloge ženske kot žene, vdove in uganke skozi zgodovino. Govori o žalovanju, ampak tudi o opolnomočenju. Literarna kavarna… »

»Kako se pa pri vas reče po domače?« … potem pa še praznovanje

Domžalec 08.12.2021
je bilo vprašanje, ki smo si ga etnologinje zastavile v zmed zadnjimi druženji. Preden pa smo se za nekaj časa zaradi epidemioloških razlogov razšle, smo poslušale razlago o ledinskih imenih, torej kako ljudje poimenujejo kraje, območja in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem