Arhiv novic 24.12.2021

Voščilo župana Občine Domžale Tonija Dragarja

Domžalec 24.12.2021
Spoštovane občanke, spoštovani občani. Ob zaključku lanskega leta smo si vsi želeli, da se ponovno vrnemo v staro realnost. S pozitivo smo vstopili vanj a vendar na potek dogodkov žal nismo imeli vpliva. Zgodil se je podoben scenarij, a vendar smo… »

Praznično vzdušje #Ajdapiše

Domžalec 24.12.2021
V teh dneh pred božičnimi prazniki sem razmišljala: kaj sploh pomeni praznično vzdušje? Ali je prisotno? Kje se nahaja? Kaj delamo narobe, da ga ni (ob predpostavki – če ga ni)? Priznam, sem bolj pesimistična kot mesec dni nazaj. Takrat sem še… »

Luč miru iz Betlehema skavti in taborniki ponesli v domžalske javne ustanove

Domžalec 24.12.2021
Jezusovo rojstvo se hitro bliža in kot vsako leto, ga bomo tudi letos dočakali ob spremstvu Luči miru iz Betlehema. Uradni sprejem Luči miru iz Betlehema je v župniji Domžale potekal v petek, 17. decembra 2021. Po običaju so skavti, pridružili so… »

Na pomoč tistim, ki tudi sami pomagajo

Domžalec 24.12.2021
V okviru akcije »Za boljši jutri«, ki v Zavarovalnici Triglav teče že osmo leto, bodo v Območni enoti Ljubljane tudi letos sredstva namenili prostovoljnim gasilcem v osrednji Sloveniji. Gasilci so namreč tisti, ki se prvi spopadejo s posledicami… »

Razstava slovenskih jaslic

Domžalec 24.12.2021
Kulturno društvo Groblje pripravlja 9. razstavo slovenskih jaslic. Odprtje razstave bo v nedeljo, 26. decembra 2021, ob 15. uri v Kulturnem domu Groblje. Jaslice bosta blagoslovila ljubljanski škof msgr. dr. Franc Šuštar in domači župnik Matjaž… »

V ŽIVO ob 23.45: Prenos polnočnice iz Grobelj

Domžalec 24.12.2021
Obhajamo sveti večer, ko se po običaju pri skupni večerji zbere vsa družina. Še pred tem se okrasi božično drevesce, postavi jaslice, pokropi in s kadilom pokadi stanovanje. Po tradiciji nato sledi še polnočnica, na kateri se verniki spominjajo… »

Zunanjost grobeljske cerkve krasijo jaslice v naravni velikosti

Domžalec 24.12.2021
Zagnanim članom Turističnega društva Jarše-Rodica nikoli ni dolgčas, saj so vedno polni idej in znajo popestriti dogajanje v svojem kraju. Že nekaj dni pred božičnimi prazniki so se pod vodstvom Nika Svetlina lotili dela in pred cerkvijo sv… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem