Arhiv novic 26.12.2021

Blagoslov konj pri sv. Martinu v Dobu

Domžalec 26.12.2021
Danes goduje sv. Štefan, zavetnik konj, ki ga krščanska cerkev slavi kot prvega mučenca. Ob tem dnevu po številnih slovenskih cerkvah poteka tradicionalni blagoslovi soli in konj. Tako je bilo tudi v župniji Dob, kjer je po deseti maši na travniku… »

Sveta maša za domovino in tradicionalni blagoslov konj v Šentvidu pri Lukovici

Domžalec 26.12.2021
Ob današnjem godu sv. Štefana, izročilnega zavetnika konj, ki ga krščanska cerkev slavi kot prvega mučenca, so se po številnih cerkvah zvrstili blagoslovi konj, obenem pa smo obeležili tudi Dan samostojnosti in enotnosti. Današnji god sv… »

Božično darilo – višje cene ogrevanja za 385%

Domžalec 26.12.2021
Najbrž mislite, da gre za slabo Božičkovo šalo, a če ste nekoliko prisluhnili novicam o podražitvah, ki nas čakajo po 1. 1. 2022, ne boste povsem presenečeni. Poleg podražitve hrane in elektrike, nas po 1. 1. 2022 čaka resna podražitev plina… »

Izšel je praznični Vaščan z novicami iz Homca, Nožic in Preserij

Domžalec 26.12.2021
Pred božičnimi prazniki so krajani Homca, Nožic in Preserij v svoje poštne nabiralnike prejeli glasilo Vaščan. Novega Vaščan, ki na šestdesetih straneh prinaša sveže informacije iz življenja in dela v Krajevni skupnosti Homec – Nožice in… »

Zadruga Jarina iz Doba pri Domžalah je tudi v letu 2021 zagotavljala zdravo hrano

Domžalec 26.12.2021
Dragi obiskovalci portala domžalec.si. Iskrena in prisrčna hvala, ker nam zaupate in teh v zahtevnih časih verjamete v moč, bogastvo ter hranljivost sveže pridelane in predelane hrane. Hvala vam, dragi kmeti, lokalni pridelovalci in predelovalci… »

Nasilje v družini med prazniki

Domžalec 26.12.2021
Za mnoge ljudi prazniki predstavljajo čas groženj, nasilja in zlorabe. Stopnja nasilja v družini se med prazniki poveča, predvsem za božič in novo leto. Praznični čas lahko žrtve nasilja v družini postavi v bolj ranljiv položaj kot običajno… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem