Arhiv novic 09.01.2022

Kdor seje strah in nezaupanje, se sam pokonča

Domžalec 09.01.2022
Pred kratkim sem prebrala roman Obtožena Slavenke Drakulić, priznane hrvaške pisateljice, ki se je lotila težke, a tudi nam iz naše neposredne okolice znane zgodbe o družinskem umoru. V primeru Obtožene hči umori svojo mater, med sodnim procesom v… »

Melodija Mengeš – prva slovenska tovarna glasbenih inštrumentov

Domžalec 09.01.2022
Občina Mengeš se zaradi številnih izdelovalcev glasbil, ene najstarejših godb na Slovenskem, glasbenega in kulturnega utripa ter glasbene trgovine Melodija glasbila upravičeno ponaša s sloganom »S pesmijo v srcu«. Mengeš pa je znan tudi po prvi… »

Milan Ramovž: “Prihaja čas za domače kislo zelje in repo”

Domžalec 09.01.2022
Kislo zelje in kisla repa sta pomemben vir vitaminov in mineralov, zaradi česar ostajata izjemno priljubljeni jedi v zimskim mesecih po celem svetu. Gre za jed, ki nastane s fermentacijo zelja s pomočjo različnih bakterij. Nekoč je bil naraven proces… »

Nedelja Jezusovega krsta

Domžalec 09.01.2022
S tridesetim letom, po judovskem izročilu, Jezus sme stopiti v javnost. Ob današnjem spominu na njegov krst bi lahko rekli, da v navzočnosti Sv. Duha predstavi človeštvu svoja poverilna pisma (akreditive); potrdil jih je Oče, njihovo verodostojnost… »

Čudesa Maksa Štruklja, ustvarjena iz LEGO kock

Domžalec 09.01.2022
LEGO je dansko podjetje, s sedežem v Billundu na Danskem, ki je postalo znano predvsem po izdelavi priljubljenih kock LEGO. Kocke LEGO so izdelane po principu sestavljanke, pri kateri lahko sestavljamo pisane kocke, zobnike, figurice in druge delčke po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem