Arhiv novic 07.02.2022

Virtualna prireditev Društva Lipa Domžale ob slovenskem kulturnem prazniku

Domžalec 07.02.2022
Pred vrati je slovenski kulturni praznik – Prešernov dan, edini slovenski državni praznik, ki ga pišemo z veliko začetnico. Je praznik kulture, vsega kulturnega in praznik slovenske kulture. Praznik v čast velikemu pesniku, kot tudi vsem kulturnim… »

Kronika PP Domžale: Zaradi obiskov davil in večkrat udaril sostanovalko

Domžalec 07.02.2022
Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč, poškodovanje vozila, več vinjenih voznikov, vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, kaznivo dejanje nasilništva, zasegli prepovedane droge, obravnavali več tatvin ter… »

Boksarski klub Hayat Kamnik na mednarodnem seminarju nabiral nova znanja

Domžalec 07.02.2022
Trenerji Boksarskega kluba Hayat Kamnik so med 27. in 30. januarjem nabirali nova znanja na licenčnem seminarju v Mariboru. Glavni predavatelj je bil IBA International Boxing Association inštruktor Adam Kusior iz Poljske, ki je posredoval znanja o… »

Polona Lovšin: Živali, živali vsenaokrog

Domžalec 07.02.2022
Živali, živali vsenaokrog je delo Nika Grafenauerja, ki je izšlo ob njegovi osemdesetletnici. Ilustratorka Polona Lovšin je v dvovrstične verze vnesla svojo zgodbo deklice in dečka, ki sledita svojemu balonu dan in noč. Pot ju pelje od njunega… »

Na Žejah pri Sv. Trojici zagorelo v dimniku vikenda, na stanovanjski hiši pa veter odkril del strehe

Domžalec 07.02.2022
Danes popoldan smo morali gasilci na Žejah pri Sveti Trojici posredovati kar dvakrat. Najprej je prišlo do dimniškega požara na vikendu, dobro uro kasneje pa veter odkril del strehe stanovanjske hiše. Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne… »

Dnevi kineziologije – Trenerji vračajo udarec

Domžalec 07.02.2022
KinVital v Hiši na travniku v soboto in nedeljo 12. in 13. februarja prireja program z najbolj vročimi (in hladnimi) imeni, ki vas bodo popeljala skozi treninge in preobrazbo. Na dnevih kineziologije se vsako leto zvrsti cela paleta strokovnjakov s… »

Misliti in živeti kulturo

Domžalec 07.02.2022
Beseda kultura (cultura, lat.; culture, angl.; die Cultur, nem.; la culture, fr.) izhaja iz latinščine in prvotno pomeni obdelovanje, poljedelstvo; drugi pomen te besede je vzgoja, izobrazba, poplemenitev; tretji pomen je čaščenje (kult)… »

Ob slovenskem kulturnem prazniku

Domžalec 07.02.2022
Slovenski kulturni praznik ima dolgo zgodovino. Prva vseslovenska proslava ob obletnici Prešernove smrti sega v leto 1941. To je bil v času II. svetovne vojne praznik vseslovenske enotnosti in so ga praznovali 7. februarja. Kot praznik slovenske kulture… »

107 let gospe Agate Prelovšek – najstarejše občanke občine Lukovica

Domžalec 07.02.2022
V domu sv. Katarine, v Mengšu ima svoj drugi dom najstarejša občanka občine Lukovica, je gospa Agata Prelovšek v soboto, 5. februarja 2022 praznovala častitljivi 107. rojstni dan. Županja mag. Olga Vrankar in zaposleni na Občini Lukovica v imenu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem