Arhiv novic 13.02.2022

Križ nekoč in danes

Domžalec 13.02.2022
Križ je bil prvič omenjen že leta 1279 v oporoki Filipa Španhajmskega. Okoli leta 1576 je na griču nad vasjo Ahacij Thurn, ki je bil grof, plemič, vojak in vojaški poveljnik ter tudi lastnik Starega gradu v Kamniku, ki ga je zapustil po tem ko je… »

Brusilnik betona vam lahko olajša spomladanska dela – preveri katera!

Domžalec 13.02.2022
Narava nam že kaže svoje lepe čare, a z lepim sončnim vremenom se pokaže v vsem svojem sijaju tudi okolica. Vsi strmimo, da si olepšamo okolico in v čistosti pričakamo težko pričakovano pomlad. Za obnovitev tal obstaja kar nekaj orodji, ki so… »

Šesta nedelja med letom

Domžalec 13.02.2022
Sveta maša je najodličnejši način srečanja z Jezusom. Pod podobo kruha in vina je navzoč med nami, podoživljamo zadnjo večerjo, pri obhajilu ga lahko prejmemo v svoje srce, prejmemo Njegov blagoslov. Verjamem, da svete maše ne moremo vedno enako… »

Lidija Bašič Jančar: “Ko dotike spremlja strah”

Domžalec 13.02.2022
Kljub temu, da je danes veliko lažje, kot je bilo še nedolgo nazaj in da obstaja tehtno prepričanje podprto z upanjem, da se bodo razmere prej ali slej uravnale, spomini na dogodke, ki smo jih v zadnjih dveh letih doživeli, tako zlahka ne bodo… »

S pridihom ljubezni

Domžalec 13.02.2022
Ste tudi vi začutili tiho šelestenje pomladi v ptičjih preletih nad reko? Kmalu bodo nazaj tudi lastovice, ki z neustavljivo vnemo gradijo svoja gnezda. Koliko energije in sreče potrebujejo ptice selivke, da pridejo k nam iz daljne Afrike… »

Mizar poskusil ubiti šefa S bara

Primorska24 13.02.2022
Koprski policisti so včeraj poročali o poskusu uboja, ki se je zgodil v soboto, nekaj minut čez polnoč. Po neuradnih podatkih naj bi bil kaznivega dejanja osumljen domačin, mizar Milan Šporčić, ki je bil v času krvavega dogodka menda na pogojni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem